Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Панахида в Рилския манастир за 72 години от кончината на Цар Борис III

OFFNews 28 август 2015 в 20:10 5920 2

Снимка: Архив

Днес в Рилския манастир бе отслужена панахида по повод 72 години от кончината на Цар Борис III. Именно в манастира се намира гробът, в който е положено сърцето на Царя Обединител.

На мястото се събраха множество сънародници, които искаха да почетат паметта на Цар Борис, написаха от Секретариата на Н. В. цар Симеон II.

Панихидата бе отслужена от Негово Преосвещенство епископ Евлогий, игумен на Рилската обител. По време на службата Негово Преосвещенство каза:

"Цар Борис III е бил еталон за чест, достойнство и дълг на съвременниците си, а днешните управници, а и тези, които искат да управляват, трябва да се поучат от него. От Неговата себеотдайност и родолюбие ".

Цар Симеон II и Царица Маргарита се поклониха на плочата на Цар Борис III във Врана. Довечера Царят и Царицата ще поднесат венец на паметника на бащата на Негово Величество в Борисовата градина.

Борис III Обединител е престолонаследник и принц Търновски от раждането си на 30 януари 1894 до 2 октомври 1918 г. и цар на България от коронацията си 3 октомври 1918 г. до смъртта си на 28 август 1943 г. Той е син на цар Фердинанд I, който абдикира след поражението на България през Първата световна война. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews