Quantcast

Палестинци на протест в София срещу израелската агресия в Газа (видео)

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2014 в 17:29 4419 8

Протест на живеещи в България палестинци се проведе в неделя в София. Поводът е израелската офанзива в Ивицата Газа.

Само на 10 юли при израелска атака загинаха 20 души, с което броят убитите там само за седмица надхвърли 80 души. 

Вчера Асоциацията на палестинците в Република България излезе с декларация, с която се осъжда насилието.

"Първата голяма жертва на тази атака бе град Хеброн на Западния бряг, където по един жесток и безогледен начин бе погазена неприкосновеността на домовете, избити бяха старци, жени и деца, разрушавани бяха домове върху главите на техните собственици", се казва в текста.

Според него агресията е насочена срещу мирни и невъоръжени хора, сред които има избити и десетки деца, жени и старци, като са разрушени техните домове.

"Израелските окупатори използват провеждането на световното първенство по футбол в Бразилия, за да прикрият расистките безчинства, противоречащи на всякакви понятия за човечност и благородство!

Но ние заявяваме на израелския окупатор, че този удар няма да ни ликвидира, напротив, той ще увеличи нашата сила, нашата решителност да се съпротивяваме, нашата готовност за борба. Затова нашият народ, не само в Западния бряг и в Ивицата Газа, но и по всички краища на света, където израелската агресия го е прогонила от преди почти половин век и до сега застава храбро пред израелската машина за насилие, в защита на родината си и мирните хора в Палестина.

Ние, членовете на Асоциацията на палестинците в България отхвърляме проливането на палестинска кръв да бъде предизборният лозунг на израелските партии", се казва още в декларацията.

От Асоциацията поставят пет искания. Едното от тях е президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас да обяви незабавното ѝ присъединяването към Римската конвенция, свързана с Международния наказателен съд. По този начин ще се даде възможност да бъдат преследвани от правосъдието виновниците са смъртта на невинните палестинци. В декларацията се отправя призив към арабските и ислямски народи да застанат на страната на палестинския народ.

"Призоваваме международната общност и организациите за правата на човека, начело с генералния секретар на Организацията на обединените нации, г-н Бан Ки-мун, да поемат своите отговорности, за бъде спряна и обуздана варварската израелската агресия срещу нашия народ в Палестина", се казва още в текста.

В него се отправя искане и към българските медии да отразят "цялата истина и да не допускат двойни стандарти и прикриват военните престъпления, които израелската окупация извършва срещу палестинския народ."

"Приканваме българското правителство и всички държавни институции да изразяват непрекъснато своята подкрепа на палестинската кауза в Европейския съюз и другите международни организации, на които са член, с цел да се предприемат незабавни действия за спиране на войната и геноцида, който израелската окупация практикува спрямо палестинския народ", се казва още в текста.

Десетки протестиращи преминаха днес по централните улици на София със скандиране: "Да живее Палестина"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.07 2014 в 12:57

Драги евреи с насилие, война и окупация няма как да постигнете мир и разбирателство. Не съм чувал за народ, който иска да бъде окупиран от вас. Когато използваш насилие, трябва да си много ниско интелигентен, за да очакваш нещо различно от палестинската реакция.

14.07 2014 в 10:01

Олеле мале :) Ей на това му се казва "безпристрастно" и "обективно" представяне на ситуацията !
Излагация.

14.07 2014 в 09:51

Ваня, поживей само три дни под ракетите и после брой убитите. Аз живях под тях от 16 януари до края на февруари 1991 г. с жена си и двете ни дъщери и не мога да приема някой, който няма представа за какво говори, да ми задава умни въпроси. Разбира се, че Израел ще се защити. Разбира се, че няма правителство, което да търпи до безкрай нападения, провокации, терористични нападения и цялата арабска наглост до безкрай. По-добре попитай беше ли разрешена демонстрацията на циганията, от кого и защо? Какви са тези и какво търсят в моята страна? Кой ги пусна и ги търпи тук? Защо не отидат да се борят срещу световния ционизъм, а мърсят улиците на София? Как така има посланик на нещо, което не съществува? Кой е този махмуд, към когото се обръщат? Няма такъв!!! Има Абу Мазен - терорист, убиец и изрод, който още не е обесен. Знаеш ли, че с подкрепата на най-големи световни медии се разпространяват лъжи за положението? Снимки от Сирия и Ирак се пробутват за жертви в Газа, броят на жертвите обикновено е три пъти по-малък от обявения, да не продължавам. Гадта от Газа в момента дължи около един милиард долара само за ток. Познай на кого! Преди три дни през Керем Шалом влязоха 180, не, не танкове! Камиони с храна, вода, гориво, медицински материали и пр. Мога да пиша до утре сутрин, но спирам, защото няма смисъл. А на тъпия търбух дори няма да отговарям, толкова е прост, ограничен и отровен от хитлеристката пропаганда.
Подкрепете Израел!!! В противен случай изродите ще дойдат в домовете ви! Няма да е утре, но ще дойдат! Помнете ми думата!!!

13.07 2014 в 23:51

Държавата Израел е единственият оазис на цивилизацията и демокрацията във Близкия Изток. Ако не беше тази страна, районът отдавна да е попаднал под властта на ислямските религиозни фанатици-фундаметналисти.

В случая Израел няма друга опция, освен да противодейства срещу ракетния обстрел на своята територия с подобни мерки. Палестинците сега плащат за своята историческа грешка в миналото да не приемат мирното териториално решение, и се опитват да търсят военно-терористично решение, което е пълен абсурд.

Световната демократична общност подкрепя Израел.

13.07 2014 в 21:23

Двамата отдолу - вземете погледайте и прочетете малко за радикалните евреи и какви неща правят, пък после пак говорете. Евреите са си протестират срещу палестинското насилие, но не можете да осъждате палестинските протести срещу еврейското насилие. Палестина в момента е най-големият затвор в света... За евреите палестинците са по-низши от животни. Очаквате да си стоят мирно и да не се съпротивляват ли?

13.07 2014 в 20:42

Ангеле,след като стрелят с ракети, от април месец срещу Израел,колко убити израелци има ?!

13.07 2014 в 20:20

Значи така. Някакви блъскащи си главите в джамии по няколко пъти на ден стрелят от месец април по Южен Израел. Без израелската армия да отговаря. Когато накрая на всички в Израел им писва от тези "приятелски" настроени ракетчици и армията ги бомбардира се почват лицемерните им писъци. Никоя държава няма да позволи да я целят с ракети безнаказано. Да не говорим за прословутото арабско лицемерие. Като в Сирия убиват хора и деца (и то десетки хиляди), това е новина, че даже и се приема за нещо нормално. Някой знае ли колко от т.нар. палестинци участва в касапницата в Сирия? По официални данни от ООН към 12 000. По неофициални касапите са доста пвоече. Но протести от тези мангали няма и няма и да има. Ако Израел стреля в отговор на ракети - това е убийство и се почват протести. Нещо като "защо ни пречите да гърмим по Израел сватбарската". А по темата за децата, нужно ли е да питаме що за родители живеят в Газа, след като стрелят от жилищни квартали, училища, крият оръжие в болници и ползват убитите си деца за пропаганда? Кой нормален родител някъде ще стреля така срещу развита държава знаейки, че няма как да не последва отговор. Щото тези, срещу които стрелят също имат деца и ще ги защитават докрай.

Аз не съм видял те един път да протестират срещу атентат извършен от Хамас в Израел и да не черпят по повода. И после искат съчувствие. Съчувствие ли ...

13.07 2014 в 18:43

пребийте ги всичките, мамицата им терористи !
само бой !