Пак видео с работник, който чупи жълто паве: Фандъкова ще глоби фирмата с 200 000 лева, ако се потвърди

OFFNews 29 януари 2023 в 10:37 3359 3

Снимка Стопкадър bTV

Двеста хиляди лева е глобата, която ще наложа на фирмата "Трейс груп холд", ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве, написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в Фейсбук, след разпространени в медиите кадри.

"Всички записи от видеонаблюдението на Столичната община в зоната вече са свалени, по мое разпореждане те се преглеждат и беше извършена проверка на място, посочва Фандъкова. Освен това ще подадем и сигнал до СДВР, за изясняване на всички факти. Случилото се ще бъде установено и няма да остане без последици, написа тя.

Кметът на София напомня, че през октомври миналата година Столична община наложи санкция от 100 000 лева за "доказано умишлено чупене" на цяло керамично паве от работник на фирмата.

"Налагам санкциите за увреждане на културна ценност по Закона за устройство и застрояване на Столична община, това е т.нар. Закон за София, в който успяхме да защитим санкции за увреждане на културното наследство, които са в пъти по-високи от тези в Закона за културното наследство, налагани от държавата", заяви Йорданка Фандъкова.

Пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител“, в участъка от бул. „Васил Левски“ до БАН, е част от проекта за възстановяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички предвидени за ремонт площи в зоната, а стойността му по договор е 204 хил. лв. Заради установеното разместване на жълтите павета приемането на участъка е спряно, а разплащания за него от Столична община не са извършвани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

2

DARTH VADER

29.01 2023 в 13:11

ДАСКАЛИЦАТА ПО РУСКИ Е ФЕЯТА НА МАНИПУЛАЦИЯТА...
"TRACE" И "GP GROUP"(ГЕПИ ГРУП) СА ОТ НАЙ-ВЪТРЕШНИЯ КРЪГ НА ОБРЪЧИТЕ...

ОБЕМЪТ НА ПУБЛИЧНИ СРЕДСТВА В ПОСЛЕДНИТЕ 5-6 Г,ИЗТЕКЪЛ ОТ ТЕЗИ КРАНОВЕ Е...УМОПОМРАЧИТЕЛЕН!!!

ДАНЧЕТО ПРЕДИЗВИКВА САМО СМЯХ ПРЕЗ СЪЛЗИ С ТИЯ "ГЛОБИ" ;)))

200К Е ВСЕ ЕДНО БЪЛХА ДА ТЕ УХАПЕ...

22547

1

dolivo

29.01 2023 в 11:29

Няма ли циркуляри и машини за правилно изрязване?! Квой туй блъскане с чук. Ти на вилата си го пръй така селяндурино. Деба и боклука занаятчия

Фирмата и шефа му трябва да се изхвърли от охрата с репутация добре обагрена, да умрат от глад.

Предизборно кате:
Герберастките зависимости базирани на лоялност и шуробаджанащина са в основата на това. Бе контрол чрез съд и портфейл, те крадат сивите паралелни социални структури създадени от дългогодишната клика на предишното управление.

Опичайте си акъла за кой да гласувате! Дяда Путин са му улиците по кални, там няма хубаво да видим.