Спаси София сигнализира: Чупят жълтите павета с чук (видео)

OFFNews 03 октомври 2022 в 11:52 8102 2

Снимка Стопкадър Фейсбук/Спаси София

Неправителствената организация "Спаси София" алармира, че ремонтът на емблематичните за столицата жълти павета ги уврежда трайно. На видео, публикувано от тях във Фейсбук, ясно се вижда как един от работниците троши паветата с чук, за да ги намести в пътната настилка.

"Ето ги! Унищожават жълтите павета на София. С чук! Само за да им "паснат" на тоталната некомпетентност. Къде е контролът? Къде е общината? Къде е Фандъкова, която твърдеше, че "категорично" не се унищожават малкото останали здрави жълти павета?", питат от "Спаси София".

От организацията призовават потребителите в социалните мрежи да споделят видеото, за да бъдат спрени "зулумите" на това управление. "С тази безотговорност няма как да се справим само с молби, призиви или мили думи!", призовава "Спаси София".

Ремонтът на паветата започна през юли. Тъй като вече не се произвеждат жълти павета, той се състои в пренареждането им. Кметицата на София Йорданка Фандъкова уверяваше, че паветата няма да бъдат увредени.

На 19 септември движението в отсечката пред Народното събрание трябваше да се поднови, но впоследствие се оказа, че жълтите павета трябва отново да бъдат пренаредени.

"Ако някой от изпълняващите се ремонти в София не е извършен качествено, ще бъде поправен. Това е част от договора и винаги е било за сметка на изпълнителя", коментира пред две седмици Фандъкова, след като получи сигнал за поредната нужда от ремонта на ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови