Отварят кръстовището на Семинарията на 13 юли

OFFNews 07 юли 2014 в 17:24 8118 7

Проектът за кръстовище на две нива при Семинарията.

Движението през кръстовището при Семинарията в София ще бъде пуснато на 13 юли, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери днес изпълнението на ремонта.

Ремонтът на оградата на Семинарията и тротоара ще останат за довършване след пускането на кръстовището.

Причината е, че първоначално това не е било предвидено в проекта. Столична община предложила на Светия синод да направи ремонта за своя сметка и патриархът се съгласил, уточни Фандъкова.

Предстоят още два етапа на този проект. Единият е изграждането на пробив покрай болница "Токуда", с който ще се изведе движението към бул."Черни връх" и ул. "Сребърна". Другият е разширението на бул. "Черни връх" до Южната дъга на околовръстния път.

Никакви промени в движението на градският транспорт не се предвижда да има, няма да се премахват автобуси, каза Фандъкова по повод слух, че предстои спиране на автобусната линия номер 94.

Фандъкова отчете, че всички ремонти на големите булеварди се движат в график. Плановете са движението по най-натоварения булевард "Цариградско шосе" движението да бъде пуснато за първия учебен ден – 15 септември.

Забавяне има единствено при реконструкцията на трамвайното трасето по бул. "България". Забавянето струва на изпълнителя до момента 300 хил. лв., каза Фандъкова.

Последно не се знае ремонтът докога ще продължи ремонтът. Той започна в началото на март тази година и оттогава не се движи трамвай 7. Замества го автобус, който покрива само малка част от маршрута на трамвая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови