Quantcast

Отварят кръстовището на Семинарията на 13 юли

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2014 в 17:24 7446 7

Проектът за кръстовище на две нива при Семинарията.

Движението през кръстовището при Семинарията в София ще бъде пуснато на 13 юли, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери днес изпълнението на ремонта.

Ремонтът на оградата на Семинарията и тротоара ще останат за довършване след пускането на кръстовището.

Причината е, че първоначално това не е било предвидено в проекта. Столична община предложила на Светия синод да направи ремонта за своя сметка и патриархът се съгласил, уточни Фандъкова.

Предстоят още два етапа на този проект. Единият е изграждането на пробив покрай болница "Токуда", с който ще се изведе движението към бул."Черни връх" и ул. "Сребърна". Другият е разширението на бул. "Черни връх" до Южната дъга на околовръстния път.

Никакви промени в движението на градският транспорт не се предвижда да има, няма да се премахват автобуси, каза Фандъкова по повод слух, че предстои спиране на автобусната линия номер 94.

Фандъкова отчете, че всички ремонти на големите булеварди се движат в график. Плановете са движението по най-натоварения булевард "Цариградско шосе" движението да бъде пуснато за първия учебен ден – 15 септември.

Забавяне има единствено при реконструкцията на трамвайното трасето по бул. "България". Забавянето струва на изпълнителя до момента 300 хил. лв., каза Фандъкова.

Последно не се знае ремонтът докога ще продължи ремонтът. Той започна в началото на март тази година и оттогава не се движи трамвай 7. Замества го автобус, който покрива само малка част от маршрута на трамвая.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2014 в 10:32

Въобще не ме интересува колко неустойки ще получи общината

Трасето трябваше да е готово и да вървят трамваите в началото на ЮНИ а до сега не се знае кога ще се пусне.
Кой ще поеме отговорност за тази безотговорност. Ресорният зам. кмет случайно да е чувал за думаите оставка или гьонсурат какво означават.

08.07 2014 в 10:02

Ха, Петко не е глупак, но е гербер.
Че те двете не вървят ли заедно?

08.07 2014 в 07:13

Отговор на "запознат" 05. Явно си тролчето на общината.Въобще не може да си живущ.... Като какво не е готово- подлезите пише кмета са друг проект. Абе правете вие от СО и СОС каквото искате. И аз съм гербер , но не ме правете на глупак

07.07 2014 в 23:47

Трасето може да е готово, но всичко наоколо не е. Изискват се още доста довършителни дейности, които не могат да се изпълняват, ако по трасето има активно движение. И като цяло ако всичко беше готово, нямаше да има основания изпълнителя да бъде глобен с 300 бона. Повече мисъл, по-малко глупости моля.

И към другите - ГЕРБерските кметове доста си вършат работата, ама ви е трудно да си го признаете, щото ще излезе, че не Бойко е виновен за всичко, и ще трябва да се справяте със собствените си угризения, че сте гласували за БКП и АТАКА на предните избори.

07.07 2014 в 20:06

Трамваят по бул България е ремонтиран вече и всичко е готово за експлоатация и за пътниците. Вижте снимките в Строителство Градът - каво не е наред всъщност ? Защо не пускате мотрисите . Автобусите не са удобни и трябва да се прекачваме на други транспорти. Г-жо кмет кава е тази PR- анти акция към собствените Ви обекти.

07.07 2014 в 18:40

Невероятно е, че дори безпартийна, залповете на Аврора кънтят в кратуната ти на безпартиен комунист

07.07 2014 в 17:54

Не може да се отрече, че въпреки затрудненията, които временно изпитваме, инфраструктурата на София се променя към по-добра. невероятно, но макар и от ГЕРБ, Фандъкова е един много добър кмет. Да е жива и здрава.