''Отново заедно'': Започна София прайд за 14-а поредна година

OFFNews 12 юни 2021 в 16:36 3601 0

Участниците в 14-ото издание на ежегодното шествие в подкрепа на човешките права и правата на хората с различна сексуална ориентация - София прайд, започнаха да се събират пред Паметника на Съветската армия.

Мотото на шествието и концерта е "Отново заедно".

Както и предишни години – днес се проведе и контрашествие. То е организирано от сдружение „РОД Интернешънъл”. Според организаторите събитието е в защита на традиционното християнско семейство. Оттам заявяват, че семейството все по-често е дискриминирано и това е видно от "антисемейните закони", които се налагат. 

В началото на седмицата Организационният комитет на София Прайд отправи призив към президентството, Министерския съвет, съдебната и местната власт за гарантиране на правата на всички български граждани.

Организаторите на София прайд приканват участниците преди и след шествието да не показват дрехи и символи на ЛГБТИ общността, както и да не провокират хората извън шествието.

В концерта участват Виктория Георгиева, Васил Гарванлиев, Иво Димчев, Деси Слава, Прея, Мила Роберт, Рут Колева, Михаела Филева, Руши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови