Отново километрични опашки на българо-турската граница

OFFNews Последна промяна на 02 май 2015 в 18:37 2774 0

Отново са се образували километрични опашки от ТИР-ове на турските гранични пунктове за и от България.

На Капъкуле опашката е 15 км, а на Хамзабейли-Лесово надхвърля 8 км, съобщават от БНР.

От турската страна смятат, че причина за задръстването на границите към България е провеждането на акцията на българските власти срещу нелегалния трафик на цигари на граничните пунктове с Турция.

В рамките на акцията са били арестувани голям брой митнически служители и няма кой да обслужва пероните.

От петък вечерта пропускането на ТИР-овете от турска страна към България е почти спряло. Поради същата причина и от българската страна се е образувала огромна опашка от ТИР-ове, които чакат да преминат на турската митница.

Шофьори се оплакаха, че чакат с дни на границите, а изгледи да се оправят нещата - няма. На българската митница няма кой да работи и никой не им обръщал внимание. “Единият край на опашката е на българската страна, другият на турската. Много хора сме потърпевши, припечелените пари, които не са много изхарчваме в чакане по митниците и по пътищата, трябва да се сложи край на това”, каза един от чакащите шофьори.

Проблемите по границата ни продължават вече няколко дни. Още в понеделник (27 април) се появи първият проблем. Тогава срив в компютърната система затвори границите ни за часове и на практика и влизането, и излизането от България се оказаха невъзможни. 

Ден по-късно пък репортер на OFFNews видя, че са необходими няколко часа за преминаването на Дунав мост от Румъния към България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови