Отмениха разрешението за строеж на хотел "Маринела"

ОFFNews Последна промяна на 02 ноември 2016 в 19:22 9575 2

Регионална дирекция за национален строителен контрол Югозападен район отмени разрешението за строеж, издадено на хотел "Маринела", съобщават от министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Заповедта е издадена на 31 октомври от началника РДНСК Югозападен район и отменя разрешението, издадено от главния архитект на район "Лозенец". Решението идва след като Софийската градска прокуратура протестира, че документът е издаден от главния архитект без той да е упълномощен да издава разрешение за строителство втора категория, каквото представлява надграждането на Японския хотел.

Още след началото на строежа през април ДНСК установи, че строителството се извършва без да са одобрени техническите проекти, затова на 16 май без издадена заповед за спиране на строежа.

Въпреки наложената забрана проверки през юни установиха, че строителството продължава. Същото бе отбелязано и в края на месец юли, а поверяващите констатираха и наличието на електроснабдяване.

При по-късна проверка през август органите отбелязаха, че строителството продължава въпреки забраната, като работници се явяват на обекта след работно време.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8329

2

Шопа

03.11 2016 в 08:38

Да възстанови хотела както беше и толкова ,
а архитекта на Лозенец на съд.