Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

От Княжево до Копитото в памет на Боян Петров

OFFNews 11 май 2019 в 16:36 5955 0

Боян Петров

Изкачване на пътеката от Княжево до Копитото в памет на загиналия в Хиналаите именит български алпинист Боян Петров организират негови близки и почитатели.

Походът ще се проведе на 18 май, събота, и е по любимата пътека за изкачване на Боян.

Семейството и приятелите му превръщат ежегодното изкачване в средата на май в традиция.

"Всеки път го посвещаваме на един от върховете покорени от Боян, но ще се стремим към своите собствени, както той ни показа. Тази година скоростното изкачване е посветено на Гашербрум I (8068 м) - първият от серията осемхилядници, изкачени от Боян", пишат близките на алпиниста.

Всеки стартирал от Княжево и финиширал на Копитото ще получи медал със специален дизайн на Гешербрум I и сертификат. За победителите жени и мъже е предвидена премия от 1000 лв., а за второ и трето място съответно 500 и 200 лв.

Стартът на състезанието по скоростно изкачване до Копитото е в 9 часа, от Бар Шишарка, в Княжево. Състезателите ще бъдат пускани на вълни, за да се избегне прекаленото струпване на хора по пътеката. Финалът е на Копитото, където ще има церемония по награждаването.

Целият маршрут ще бъде маркиран. Опитен екип от Спортна академия ще следи за спазване на правилата и безопасността по трасето. Веднага след приключване на скоростното изкачване на регистрираните участници всеки ще може да мине по пътеката и да се присъедини към празника на Копитото.

Целта на състезанието е веднъж годишно хората, които обичат Боян, да се събират на „неговото място” и да го почетат.

За повече информация и записване www.kopitoto.bg и Изкачване на Копитото 18 май 2019.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews