Опашки пред бензиностанциите въпреки думите на премиера, че нарочно се всява паника

OFFNews 03 март 2022 в 10:17 3367 9

Снимка Krasi Shekerimova/Забелязано в Пловдив и околността

Опашки от автомобили се извиха и снощи пред бензиностанциите в цялата страна. Причината е покачването на цените на бензина и дизела над 3 лв. и появилите се в социалните мрежи твърдения, че или горивата ще се изчерпат, или цените ще се вдигнат още.

Krasi Shekerimova/Забелязано в Пловдив и околността

Neli Dimitrova/ Забелязано в София

По подобен начин изглеждаха бензиностанциите в почти цялата страна. Не липсваха и забавни ситуации.

Hristo Vasilev/ Забелязано в София

Емил Делибалтов/ Забелязано в София

През нощта премиерът Кирил Петков заяви в пост във фейсбук, че "без никаква причина в момента се всява паника за горивата", защото в страната има гориво и няма никакъв шанс то да спре или свърши.

Петков се закани още, че днес ще поиска  КЗК "да извърши проверка кой и как спекулира с цените".

Днес министърът на електронното управление Божидар Божанов определи ситуацията като "дезинформационна кампания за създаване на паника във връзка с наличието на горива". Той заяви, че Министерството на електронното управление ще анализира източниците и начина на разпространение на тази дезинформационна кампания. 

Божанов коментира още, че "дезинформационната кампания и склонността за спекулиране със страховете на хората от страна на някои търговци води до повишаване на цени и нагнетяване на напрежението."

Министърът обобщи, че е излишно "да се запасяваме с туби с бензин, но можем да се запасим с критичност към "новини" в съмнителни сайтове и фейсбук групи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

9

christolg

03.03 2022 в 14:20

Българинът е наивен,всеки може да го излъже.Така става и сега .Руските тролове в лицето на копейкиновци ще пускат дезинформация,за която им се плаща яко.Петков,правиш грешка,напротив казвай ,че ще изчезне горивото,да дават сега излишни луди пари на мафията и по този начин да помагат на Путин.То българинът винаги отсетне се осеферва,ама късно.Право казва Баце прост народ,всеки може да го стриже.

-8580

8

Да отвори борсата и да видим до края на месеца как се обявава дефолт от балона Расия.

-8580

5

е тия всичките дето зареждат са фенове на Киро Брейка и Цанофф напред и надолу.

Смешна работа

-8580

4

Спекула на монополиста Лукоил. Да вземат да отворят борсите да се случи най-очакваното с тази смешна фирма. От един пост във фейса и Ганьо хоп да е зареден.

1600

2

HolyDiver

03.03 2022 в 10:28

И на всичкото от горе като минат двама такив Бай Ганьовци с цистерни и запушат за половин час бензиностанцията, народа допълнително се изнервя, образуват се още по големи опашки и всеки започва да си мисли че наистина има някакъв проблем и горивото свършва. А то какво? Някой отишъл да си пълни цистерната за мляко с гориво?!

1600

1

HolyDiver

03.03 2022 в 10:26

Преди има-няма 2г народа купуваше брашно и тоалетна хартия в промишлени количества защото "щяло да свърши".
Сега купуват бензин като луди защото "ще свърши"
Вие чувате ли се бе? Как ще свърши? Арабските страни бълват петров, който трябва някъде да продават, а запада е един от най големите консуматори.
 
X

Да помогнем на украинските деца!