Ограничават се камионите между 5. и 23. км на магистрала Тракия

OFFNews 22 април 2023 в 08:53 1004 0

Магистрала

Снимка Архив

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Между 8:00 и 14:00 часа днес се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча при 20-ия км на автомагистралата, съобщиха от АПИ.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ия км в посока Бургас на автомагистралата по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ия км на АМ „Тракия“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Предстои да започне ремонт на мостовото съоръжение на 20-ия км на магистрала „Тракия“ в посока Бургас заради пропадане и движението в участъка се извършва само в едното платно. Ремонтът ще трае няколко месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки