Очевидец на инцидента: Не мъгла, а дим причини катастрофата на „Тракия“

OFFNews 01 април 2014 в 08:49 8294 6

Мъгла

Над участъка по магистрала „Тракия“, където вчера се случиха тежки верижни катастрофи и в двете платна на пътя, е имало гъст и непрогледен облак, който е причинил катастрофата.

Това разказа пред bTV Ивелина - очевидец на инцидентите вчера, в които участваха 21 коли, двама души загинаха, а четирима бяха ранени.

Ивелина се е движела по магистралата с автомобила си точно по време на катастрофата. Тя разказа, че изведнъж автомобилите са попаднали в непрогледна мъгла.

„За части от секундата успях да се изтегля в аварийната лента, още в момента, в който се движех назад, на мястото, на което аз бях допреди една секунда, връхлетя с пълна скорост, без да натиска спирачката, едно сребристо BMW, което се заби челно в тира“, спомня си Ивелина, чието своевременно решение да се оттегли в аварийната лента я е спасило.

„На никого не пожелавам да чуе как звучи челен удар. Всеки си мисли, че има звън на стъкла, но няма нищо подобно, има силно „бум“ и това е“, разказва шофьорът.

Ивелина е категорична, че видимостта е била нарушена не от мъгла, а от пушек.

„Дали горяха стърнища - не знам, но това беше дим“, смята Ивелина.

Тя разказва, че движейки се в аварийната лента, е взела на стоп двама пътници, чийто автомобил също е пострадал в катастрофата. Те също са забелязали, че пелената над пътя вероятно е дим.

„Ако освен мъглата е имало дим от горящо стърнище, което е напълно забранено от закона, това е косвено убийство“, смята Ивелина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови