Общината: Няма нарушения при строежа край Иракли

OFFNews - Бургас 08 април 2016 в 12:05 3091 1

Експерти от община Несебър не са открили отклонения при строежа на ваканционно селище в местността „Кладери“, която се намира в близост до Иракли.

След сигнал за строителни дейности, които бяха заснети с дрон, администрацията е извършила проверка, при която не са установени различия от първоначално одобрения проект.

Компанията „Дарс инвест“ ЕООД – София е собственик на терена от 5 септември 2012 г. На 28 август, същата година, е издадено и строителното разрешително, информират от община Несебър. То е за ваканционно селище, което да включва девет едноетажни бунгала, пет – двуетажни и три склада. Разрешението е изпратено още същия месец към РДНСК – Бургас, които не са възразили по него. Следва, обаче, протест на прокурор и на 1 март 2013 г., е извършена нова проверка и документът е обявен за нищожен. Административният съд в Бургас отменя тази заповед.

Същата година, но през месец януари, строежът е спрян и със заповед на РИОСВ – Бургас. Административният съд отменя и нея. Според магистратите, заложените строителни параметри съответстват на издаденото през 2011 година решение по ОВОС, дори са по-ниски от заложените в него. Това е потвърдено и от тричленен състав на Върховния административен съд през 2014 г.

Към днешна дата за горецитирания имот не е заявена промяна за инвестиционните намерения, информират от община Несебър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови