Нова бус лента в София, шест рейса ще се движат по-бързо

OFFNews 18 декември 2020 в 10:14 10141 0

Нова бус лента ще има в София. Тя се намира на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между бул. „Драган Цанков“ и НДК, където ще се ускори преминаването на шест натоварени автобусни линии.

Щастлив съм, че като резултат от съвместната работа между Спаси София и зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев успяхме да реализираме нова бус лента в София, при това първата от три години, заяви общинският съветник Борис Бонев.

С новата лента гражданите ще пътуват по-бързо по шест от най-натоварените линии – 72, 76, 94, 204, 304 и 604.

Градските активисти споделят, че вече работят съвместно с ЦГМ за въвеждане на нови разписания не само там, но и за десетки други от най-натоварените линии, които предстоят да бъдат ускорени и синхронизирани. 

„Новата бус лента по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ замества сегашната лента, която бе неизползваема заради неправилно спиращи “на аварийки” автомобили. Не се намалява или премахва нито едно от десетте места за паркиране в участъка. Нещо повече, автобусите вече няма да навлизат в двете автомобилни ленти и с това ще се подобри пропускливостта на булеварда. Всички печелят от тази реорганизация, защото наличното пространство ще се ползва по-ефективно, а транспортният капацитет на булеварда ще бъде увеличен", обяснява Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови