Козе сирене с трюфели е най-новият български деликатес.
Това е сбъдна мечта за 37-годишният майстор-готвач Станимир Радичев.
Пред Би Ти Ви той разказа, че идеята му хрумнала на маса с приятели. Тогава собственикът на стадото, от което сега взима млякото, донесъл сирене, друг приятел пък трюфели и той решил, че двата продукта могат да се смесят и да се превърнат в нещо наистина различни и вкусно.
Превръщането на козето мляко в саламурено сирене, а след това и "вмъкването" на трюфелите отнема на готвача около 9 месеца.
Станимир разказва, че попринцип съпругата му не обича козе сирене, но когато опитала неговото произведение й харесало.
Козето сирене с трюфели вече е патентовано и се произвежда в мандра в България.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
19.05 2015 в 05:26
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
18.05 2015 в 09:58
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
18.05 2015 в 09:25
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
18.05 2015 в 09:13
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
18.05 2015 в 08:46
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
17.05 2015 в 19:00
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
17.05 2015 в 16:52
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
17.05 2015 в 16:50
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
Терористът на коледния базар в Германия бил противник на исляма
Орбан обвини имиграцията за нападението в Магдебург
PISA: Българчетата са най-функционално неграмотни в Европа. Къде сме година след теста
Орбан: Преминаваме от военно време към ера на мир
Километрично задръстване на магистрала ''Тракия'' в посока Бургас