Quantcast

Национална мрежа за децата търси 'Героя на децата'

ОFFNews Последна промяна на 26 март 2019 в 12:37 892 0

Национална мрежа за децата обяви старта на номинациите за наградата „Герой на децата“ - най-авторитетното признание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Призът се връчва в рамките на традиционните годишни награди „Златна ябълка“, с които Мрежа за децата отличава организации и личности с принос за развитието и бъдещето на децата в България.

Кой е Героят на децата? Това е личност, повлияла положително живота на децата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и повишаването на чувствителността към темата за правата на децата. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие. Личност, която се застъпва за правата на децата в най-широк план. Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече обществено признание към хората, които проявяват гражданска активност, и да популяризира техния положителен пример.

Номинациите за „Герой на децата“ се приемат до 25 април 2019 г., като е необходимо да се попълни формата за номиниране в сайта на Наградите.

Изборът на победителя ще бъде направен след онлайн гласуване, което ще продължи до 23 май 2019 г.
Церемонията по връчването на наградите „Златна ябълка“ ще се проведе за девети пореден път в навечерието на Деня на детето - на 31 май в София.

Кои са Героите на децата през годините?

2018 година - „Герои на децата“ бяха д-р Таня Андреева и Дария Мукова, създателки на платформата HealthyKid Sofia, която при нужда насочва родителите към подходящи лекари и лечебни заведения.
2017 година - „Герои на децата“ станаха Мариана Гелева и всички дами от страничката „Плетем за българските деца“, които всеки ден създават красиви, ръчно изплетени играчки с благотворителна цел.
2016 година – „Герой на децата“ беше Вера Кирилова от Националния алианс за работа с доброволци – Пловдив, която работи с много доброволци и подпомага работата с деца в неравностойно положение.
2015 година - „Герои на децата“ станаха майките на децата с увреждания за ежедневния героизъм, който проявяват, за да се грижат за децата си.
2014 година - Призът получи екипът на 40 СОУ “Луи Пастьор”, София, за това, че успя да спаси едно умиращо училище.
2013 година - Победител в категорията беше Дарин Маджаров - създател на сайта Уча.се.
2012 година - Наградата спечели Илияна Кълева - лекар-педиатър от „Бърза помощ“, осиновила четири деца.
Освен за Герой на децата, награди „Златна ябълка“ се връчват също в категориите Болница, Училище, Община, Журналист, Благотворител и Награда за цялостен принос, като в тези категории номинациите се правят от 152-те организации членове на Национална мрежа за децата, които работят в цялата страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !