Най-успешните хора в бизнеса медитират

OFFNews 24 януари 2020 в 10:05 1684 0

Опитвайки се да балансираме между работните срещи, дългите часове в офиса, безкрайните телефонни разговори, семейството и приятелите, все по-трудно намираме време да се поспрем и да намерим така желаните равновесие и спокойствие. Твърде концентрирани в развитието на кариерата си, все по-рядко обръщаме внимание на най-важните неща, които ни движат напред – нашият ум и нашите мисли.

Корпоративният свят отдавна е открил средство, с което да може да се връща към себе си винаги, когато има нужда. Неслучайно над 80% от топ мениджмънта на най-големите компании медитират, за да се справят с напрежението и стреса и за да поддържат ума си във форма.

Всички имаме нужда от мъничко ежедневно бягство на място, на което не се налага да мислим за нищо. Освен това, медитацията предлага множество техники за решаване на казусите, които ежедневно ни заливат в бизнеса. Точно затова някои от най-успешните бизнесмени отдават голяма част на успеха си на медитацията.

Медитативните техники и упражнения за дишане ни научават да се фокусираме върху задачите и целите си и да бъдем "тук и сега", вместо да се разсейваме или да блокираме, когато се претоварим с информация. Също така, медитацията увеличава способността ни да запомняме и да взимаме важни решения.

Няколко минутки медитация всеки ден могат да намалят нивата на стрес от всякакъв вид. Около 15-20 минути, прекарани в медитация сутрин и вечер, значително подобряват цялостното ни състояние и баланс.

Световноизвестният Шри Шри Рави Шанкар пристига в България, за да научи последователите си как да медитират, така че да подобрят трайно качеството си на живот.

Той е един от най-уважаваните и признати хора в света на йогата и медитацията в световен мащаб, както и един от най-влиятелните хора в Индия. Шри Шри Рави Шанкар ще преподаде единствен по рода си Мастърклас - “Разкриване на безкрайността”, подходящ и за начинаещи. Събитието ще се проведе в рамките на два дни на 28 и 29 Януари от 19:00ч. в зала 1 на НДК.

През последните 38 години Шри Шри Рави Шанкар пътува и преподава семинари по цял свят. Основаните от него международни организации (сред които най-известни са “Изкуството да живееш” / The Art of Living и “Международната асоциация за човешки ценности” / The International Association for Human Values) са докоснали и променили живота на над 370 милиона души в 156 страни, както в сферата на йога, така и чрез хуманитарни и социални проекти.

“Разкриване на безкрайността”, или както се нарича на санскрит - “Вигян Бхайрав”, е древен ведически ръкопис, който разкрива 112 техники за медитация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови