МОН пусна анкета за образователната реформа

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2014 в 14:04 15849 9

Анкета

Министерството на образованието и науката пусна онлайн анкета, в която всеки може да изрази позицията си около ключови моменти в реформите на българското образование.

Допитването включва 20 въпроса. Половината от тях касаят мнението на анкетирания по горещи за образованието теми, а останалите дават представа за социалния профил на участника в анкетата.

От МОН ни питат каква да е продължителността на обучението за придобиване на основно и средно образование, как да се оценяват учениците от началните класове и дали е необходимо национално външно оценяване след четвърти клас.

Желаещите да се включат анкетата могат да я отворят тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2014 в 13:30

Със старите служители от МОН и РИО ново образование не се прави, защото те са градили онова образование, което критикуваме сега и заради което много младежи са полу-грамотни и неграмотни, дори и такива с дипломи!

12.06 2014 в 22:35

Прегледах анкетата и за пореден път се убедих, че чиновницито в МОН мислят само как да си оправдаят заплатите.

12.06 2014 в 22:25

Aнкетата е непълна и формална.Няма достатъчно варианти за получаване на средно образование, а 12 клас е твърде дълъг период, който отлага реализацията на младежите с 1 г. Няма въпроси за съдържанието и качествената страна на учебния материал, за вида и броя предмети, за насочеността на обучението към бъдещето и нуждите на икономиката, за гражданското образование, за вероучението, за финансирането на училищата и заплащането на висококвалифицирания и специализиран труд на учителите, за техните права като служители и граждани, за ролята на семейството и още много други въпроси.

12.06 2014 в 16:13

Каква е тази бюрократична анкета?? Тези въпроси нямат нищо общо с истинските проблеми в образованието и са измислени от някой закостенял бюрократичен мозък в МОН. В образованието трябва ДУХОВНОСТ и съвеременно мислене. А като организация възможно най-модерните методи за финансиране.

12.06 2014 в 14:46

Това запитване е пълна пародия, единственото нещо полезно в тази анкета е мандатността на директорите, но пак не се разбира кой ще може да гласува и кой ще определя кандидатите.Не говорят нищо за матурите и на колко ниско ниво са, аз учих за тях 5 дена преди матурата по БЕЛ и имам 5.50 за какво качество на обучението говорим.

12.06 2014 в 14:41

Тази анкета изобщо не ти дава възможност да изразиш мнение, а по много от въпросите има други опции.

12.06 2014 в 14:33

Silvia, бих добавил като цяло либерализация на образованието и преосмисляне на отношението към ученика.

12.06 2014 в 14:28

Това е само прах в очите на хората, на всеки нормален човек му е ясно, че МОН са кукли на конци на западните сили, и че умишлено унищожават образованието, където само индоктринират децата да са послушни роби по цял ден на корпорациите и системата!

12.06 2014 в 14:20

А колко от горещите теми са останали без внимание в анкетата? Качеството на образованието? Как делегираните бюджети влияят на качеството? Вписват ли се изискванията към българското образование в Европейската референтна рамка? Качеството на матурите? Качеството на изпитните задачи в матурите? Прагът, който определя нивото на компетентност на зрелостника?