Мирослав Ненков дава НАП на съд

OFFNews 15 февруари 2017 в 14:47 5173 4

Д-р Мирослав Ненков дава НАП на съд

Снимка Дарик

Доктор Мирослав Ненков смята да заведе дело срещу Националната агенция за приходите (НАП), за да му бъдат възстановени разходи във връзка с назначена проверка. В ефира на "Дарик" д-р Ненков, който беше служебен министър на здравеопазването в кабинета на Георги Близнашки, съобщи, че проверката срещу него започнала след сигнал от "мобилен екип" на НАП. Данъчните забелязали Ненков да шофира автомобил в курортния комплекс "Албена". Вероятно личният автомобил на доктора, който по думите му е на 20 години, се видял скъп на инспекторите и те назначили проверка за доходите му.

В крайна сметка проверката приключила със заключението, че няма несъответствие между приходи и разходи за последните пет години.

Ненков смята да заведе дело, за да му бъдат възстановени направените разходи по търсенето на бележки и банкови извлечения, които НАП можело да изиска и по служебен път. Разходите му възлизат на няколкостотин лева извън загубеното време. Също така д-р Ненков смята да търси и неимуществени вреди, тъй като е накърнено доброто му име и е третиран като несъвестен данъкоплатец. 

"Всяка година попълвам данъчни декларации, в които подробно описвам какви са приходите ми. За какво са тези данъчни декларации, след като никой не си е направил труда да ги провери", коментира в ефира на "Дарик" доктора, който е редовен гост на сутрешното предаване "Дарик кафе".

Според адвокатката на д-р Ненков такова дело е прецедент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

4

ELPIDA

15.02 2017 в 15:38

Напълно е оправдана проверката от страна на НАП.Това се прави години наред на физически и юридически лица.Длъжен е да представи всички документи, които НАП му изисква.Отделно НАП изпраща писма до всички институции и банки , за които реши.Обикновено се търси произходът на пари, начин на придобиване на имоти и т.н.
Докторът да не ни хвърля прах в очите с автомобила си, да спре да квичи и да "вдига гири" !

12014

3

ognian123

15.02 2017 в 15:34

Браво докторе!!!Дано се намрят повече достойни люде като вас.Тогава чиновниците ще разберат , че те трябва да обслужват хората,а не да ги рекетират и измъчват.

14355

2

neverland

15.02 2017 в 15:30

Народно казано....

Прокуратурата, частните лица, институциите, имат право да водят съдебни спорове, с когото преценят и при недоказване(отхвърляне, падане, недоказване) на претенциите(като ищци) им, не са задължени да дават извинение или обезщетение на отсрещната страна, само защото са влезнали в съдебен спор с нея.

Пример: Вас могат да ви набетят за сериен убиец(на база свиделски показания, на база написано или казано), ще ви разследват, вестници ще пишат за вас. Работодателят ви ще уволни, ако имат някакви по дълбоки съмнения, ще ви задържат и повдигнат обвинение. Ако се окаже, че сте невинни, не ви дължат компенсация за нищо.

14355

1

neverland

15.02 2017 в 15:18

ПОДКРЕПЯМ инициативате му, АКО целта и е просто да накарат чиновниците да си правят вътрешни справки и по регистрите, а не да чакат и да те задължават да им предаваш хвърчащи листя, при положение, че всичко се намира на електронен носител.

НЕ ПОДКРЕПЯМ инициативате му в частта за "накърнено доброто му име и е третиран като несъвестен данъкоплатец". Тези и много други органи имат право да извършват проверки както по закосъобразност, така и по целесъобразност.

Всеки е невинен до доказване на противното, вината трябва да се доказва, а не невинността. И какво като са го проверявали? То по тая логика, всеки ответник, който е оневинен може да тръгне да се плаче...чакайте малко...