Quantcast

Кой е Мирослав Ненков - служебен министър на здравеопазването

OFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 11:17 21213 5

Анестезиологът д-р Мирослав Ненков е новият здравен министър.

Д-р Ненков беше зам.-министър на здравеопазването при предишното служебно правителство – на Марин Райков. Той пое ресора „Лекарствена политика“.

Д-р Ненков има над 20-годишен стаж. Работил е като координатор по донорство в Правителствена болница и Военномедицинска академия в София. 

През 2009 г. става началник на отделение в Катедрата по анестезиология и интензивно лечение във ВМА, като продължава и работата си като координатор по донорство.  

Завършил е специалност „Медицина“ във ВМИ-София през 1995 г., а по-късно специализира „Анестезиология и интензивно лечение“. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2014 в 09:11

e страшен виц ми казаха в4ера - попитали пресцентъра на МЗ какво е видял първо като е дошъл в МЗ стария служебен министър д-р Мирослав Ненков отг бикините на ивелина георгиева ;-) :)

06.08 2014 в 11:18

Актуализацията на бюджета на НЗОК може да остане само на хартия
В понеделник Парламентът при актуализация на бюджета на касата, с която увеличи разходите с 225 милиона лева. Парите ще бъдат за сметка на икономии на 40 министерствата и ведомства,които трябва да съкратят разходите си със 7 %.
Получихме информация, че ресорното министерство на здравеопазването е започнало с икономиите още същия ден. Със заповед на министъра на здравеопазването на Националния център за здраве и анализи (НЦОЗА) са отпуснати 180 000 лева за спешен ремонт.
Не ни е известно НЦОЗА да е влязъл в системата на здравното осигуряване, поне до вчера. Самият център се помещава в държавна сграда – така нареченият Център по хигиена и видимо обитаваните помещения не се нуждаят от ремонт или най-малкото не се налага спешен такъв.
Директорът на Центъра доц. Жени Стайкова пък също спешно е командирована за една седмица в Рига, столицата на Латвия. Отпуснати са пари и за разпечатване на рекламни материали.

Какво прави доц. Стайкова в Рига? Ще вземе участие в среща на Югоизточноевропейски медицински форум, организацията, председателствана от бившия шев на БЛС, д-р А. Кехайов.
Очаква се това да бъде сериозен принос в дейността на центъра и най-вече на неговата ръководителка. Екскурзията до Латвия се финансира от МЗ.
Очевидно ресорното министерство не само не е затегнало колана, ами изглежда е отпуснало една дупка. Ако останалите министерства и последват челния опит на МЗ, нищо чудно приетата от Парламента актуализация на бюджета на НЗОК изобщо да не се осъществи и да остане само на хартия.

05.08 2014 в 22:55

Завършил медицина 1995г.Сега сме 2014г.19 години стаж като лекар.Как ги изчислихте тези над 20 години опит,ако годината на завършване е вярна?

05.08 2014 в 15:36

С вицове това българско,безпарично здравеопазване не се управлява , а с ум и пари !!! Поредната герберска "тапа".

05.08 2014 в 11:37

А пък колко вицове знае :)
Упсех