Министерство на културата: Нямаме представа кой ни хакна

Калоян Константинов 19 септември 2014 в 13:02 3238 3

Как изглеждаше страницата на Министерството на културата по-рано днес.
Как изглеждаше страницата на Министерството на културата по-рано днес.

Заместник-министърът на културата Боил Банов заяви пред журналисти, че няма представа кой стои зад хакването на сайта на културното министерство.

Той коментира, че "хипотетично всеки може да напише всичко" и затова не може да се вярва на твърдението, което беше изписано на сайта на Министерството, че хакерите са алжирци, които призовават за свобода за Палестина и всички мюсюлмани.

Банов осъди строго нападението и каза, че тепърва се очаква ДАНС да излезе със становище кой стои зад кибератаката. Той не коментира обяснението на хакерите, че защитата на сайта на министерството е практически "нулева".

Към 13 ч. сайтът все още не е достъпен.

По-рано днес сайтът беше свален, а авторите на атаката оставиха послание, според което те са алжирски хакери, които призовават за свобода за Палестина и всички мюсюлмани.

"Това е съобщение от Team Dz, алжирски хакери... Свобода за Палестина и всички мюсюлмани", пишат те в съобщението, което излизаше на заглавната страница. В него се казва още, че в сайта е проникнато, защото практически защитата му е нулева.

"Хакването не е престъпление. Хакването е изкуство", се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!