Манол Пейков стана ''Мъж на годината''

OFFNews 12 май 2023 в 09:08 2188 3

Манол Пейков

Снимка БГНЕС/архив

Манол Пейков спечели приза „Мъж на годината“ за 2022

Манол Пейков спечели приза за „Мъж на годината“ 2022 г, който „Дарик“ радио връчва всяка година.

Номинирани за наградата бяха Веселин Георгиев и Милко Михалков (заради спасяването на малкия Сашко от Перник), както и Алберт Попов (заради постижението му на Световната купа по ски алпийски дисциплини, каквото България не е имала от 39 години насам). Номинацията си за наградата Манол Пейков получи заради активната му доброволческа дейност за събиране на финансова и материална помощ за пострадалите от войната хора в Украйна, и от земетресенията в Турция и Сирия.

Той даде 50 ст. на водещия на церемонията Драгомир Симеонов, с които да си откупи наградата – сабя, съобщи БТА. 

„Тази година бе поставен рекорд – 79% от всички гласували са посочили едно име“, каза Христо Христов, изпълнителен директор на „Дарик“ радио, обявявайки името на Манол Пейков като победител.

„Това, което ми се случи през последната година не съм го планувал, дори не съм го сънувал. На втория или третия ден започнах да събирам пари, казах си, че ще купя няколко кашончета с лекарства“, каза Пейков. Много бързо събира над 21 хиляди лева за обувки на войниците в Украйна. Следват още 20 различни кампании.

„През ноември стартирах кампания за генератори. Докато българската държава се напъна да даде един генератор, ние успяхме да съберем пари за над 400 генератора, колкото Франция и Германия заедно“, обясни носителят на наградата „Мъж на годината“.

„На 6 февруари стана земетресението в Турция, аз бях във въздуха, прибирах се от Исландия, и от Виена написах пост с призив към хората. Но изведнъж проумях, че човек като гледа на Марвел комиксите, често чува, че с голямата власт идват и големи отговорности. А доверието е власт. Беше 20 ч вечерта. До полунощ имах 247 дарения“, допълни той.

„Всъщност Манол Пейков е един инфлуенсър, освен всичко останало. Има много видове инфлуенсъри. Едни успяват да печелят пари с това, което правят. И има други, които успяват да събират пари за благотворителност . Манол Пейков събра милион и половина. Съвременните будители не стоят като братята Георгиеви пред Софийския университет, стоят в социалните мрежи. Той е преводач, издател, политик, гражданин, много повече гражданин, отколкото политик“, каза директорът на дирекция ЛИК на БТА доц. Георги Лозанов. Той представи номинацията на Пейков за наградата.

На церемонията бяха раздадени и специални награди на Стефан Димитров, Ицко Финци и традиционната женска награда в мъжкия конкурс – „Мис тв чар“, която отиде при Бесте Сабри от бТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

12.05 2023 в 13:32

А да не би това да е 5egaaaa? Или 7egaaaa?

1047

2

Ivetcheto

12.05 2023 в 13:25

hahahaha. tova e 6egaaaa

936

1

escrin

12.05 2023 в 10:06

И правилно. А на Късопишков трябва да му дадат някаква анти-награда за "обратното на мъж" на годината.
 
X

Да помогнем на украинските деца!