Майки на жертви на пътя: Братът на избягал джигит убиец кара без книжка

OFFNews 17 април 2016 в 09:35 4172 5

Снимка Архив

Братът на Хюриет Сюлейманов, който на 5 май 2014 г. уби трима младежи на пътя Плевен - София, след като шофира в насрещното и без книжка, също е съден за пътен инцидент. 

Това съобщиха майките на двама от загиналите студенти Галя Горанова и Валя Теслакова по Нова тв. Сюлейманов е осъден на 15 години затвор задочно, след като избяга от правосъдието у нас. Той има 90 криминални регистрации и 12 присъди. След като мярката му беше променена от „задържане под стража” в „домашен арест”, той изчезна. В началото на годината беше обявен за общонационално издирване, а тази седмица - и за международно. Ако бъде задържан, Сюлейманов ще бъде екстрадиран в България, за да излежи присъдата си.  

Влади, Цвети, Ники и Иван са неразделните приятели. На фаталния 5 май 2014 г. те пътуват от Плевен за София, за да се явят на изпит. Край Луковит челно в колата им се забива тази на Сюлейманов. Влади и Ники загиват на място, а Цвети – два месеца по-късно. 

През юни 2015 г. Ловешкият окръжен съд осъжда виновника за катастрофата на 15 години затвор. Но той вече е избягал от страната.

Близки на загиналите студенти твърдят, че Хюриет разполага с два профила в социалните мрежи - един с турското, и един с българското си име. Активен е и лесно може да бъде проследен. Но все още не е заловен.

По последни данни на родителите на жертвите допреди дни Сюлейманов е бил в Германия. „Държавата е на автопилот. Не бъдете спокойни! Вашите деца също са в опасност”, каза майката на загиналия Иван Галина Горанова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови