Съдът пусна на свобода шофьор убиец на 2 деца

ОFFNews 14 октомври 2015 в 19:27 4667 4

Ловешкият окръжен съд пусна на свобода 28-годишният Филип Михайлов, който на 11 август по време на нелегална гонка прегази с колата си 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а трето момиче на 15 г. оцеля със счупени предмишница и подбедрица, предаде "Дарик".

Това се случи, след като правосъдният орган промени мярката за неотклонение на Михайлов от постоянно задържане под стража на домашен арест.

Мъжът е заплашен от 3 до 10 години затвор за престъплението си.

Адвокатът на убиеца е поискал по-лека мярка за неотклонение - подписка, но съдът се притесни, че Михайлов може да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката бе променена, тъй като е изтекъл законовият двумесечен срок за постоянно задържане под стража в досъдебното производство.

Прокурор Валентин Вълков помоли съдът да съобрази, че разследването е към своя край - остава да се изготви само автотехническата експертиза и да бъде разпитан един свидетел, и затова мярката за неотклонение на обвиняемия да не бъде най-леката, а домашен арест, за да не се окаже на по-следващ етап, че шофьорът убиец е извън пределите на страната, визирайки случая с Хюриет Сюлейманов, който преди година и половина отне три млади живота край Луковит.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови