Майката на убития полицай: Не се притеснявах за него, беше най-подготвеният

Мая Младенова 29 март 2014 в 14:42 2291 1

Майката на убития полицай Емил Шарков
Майката на убития полицай Емил Шарков

Синът ми беше перфектно подготвен. Не се притеснявахме за него, защото вярвахме, че е най-подготвеният. Но на акцията в Лясковец имам чувството, че просто са отишли на отстрел. Много въпроси си задавам, но никой няма да ми върне детето.

Това каза пред Нова телевизия майката на командоса Емил Шарков, който загуби живота си, докато обезвреждаше стрелеца от Лясковец, заплашващ децата в съседното училище.

Майката Ваня Рипчева смята, че някъде се къса веригата при подготовката на операцията. Тя разказа, че синът й от дете е мечтаел да стане част от Отряда за борба с тероризма. Успял е да постигне най-голямата цел в живота си – да бъде командос. 

„След като се върна от казармата, трябваше да избира с какво да се занимава. Беше време, когато неговите връстници избираха към коя групировка да се присъединят, за да изкарат повече пари. А той искаше да кандидатства в този отряд, искаше да е на страната на закона”, споделя жената.

Семейството на Емил не иска обвинява никого за трагедията, но и досега не може да си изясни причината, довела до най-голямата трагедия.

„Сега казват, че е герой. Как си го предпочитам жив, той ми липсва на мен като дете, обаче аз се притеснявам, че внучката ми ще расте без баща, а Милена без съпруг”, споделя Ваня Рипчева. Тя казва още, че не мрази убиеца на сина си.

„Онзи ден ми се мярна онзи човек в носилка в една болница. Аз обаче се загледах този път в лицето му и си мисля, този човек без нищо е сложил край на живота на детето ми и се опитвам да разбера кое е това, което кара хората да постъпват по този начин”, заявява майката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews