Quantcast

Наказват 2 полицаи заради провалената акция в Лясковец

OFFNews Последна промяна на 20 март 2014 в 21:03 3169 5

Снимка Булфото

Със заповед на министъра на вътрешните работи днес започва дисциплинарно производство срещу двама служители на ОДМВР-Велико Търново. Предложението е на директора на областната дирекция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Производството е за извършени от служителите тежки дисциплинарни нарушения във връзка със специалната операция в Лясковец. До приключването му служителите са отстранени от длъжност, пише в прессъобщението на полицията, като имената на полицаите не са посочени.

Двама цивилни полицаи са провалили операцията в Лясковец ден преди провеждането й, обяви вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по време на изслушване за инцидента във вътрешната комисия на Народното събрание.

Той докладва, че двамата оперативни работници били забелязани от стрелеца Петко Петков да правят снимки на жилищната му сграда.

В същото време Лазаров поясни, че двамата цивилни не са имали заповед или разпореждане да снимат. Директорът на ОД на МВР-Велико Търново не е знаел, че двамата са забелязани от Петков, и на следващия ден бил даден ход на планираната операция. Така на практика акцията била провалена ден преди провеждането й. Петков очаквал полицаите, които де факто попаднали в засада.

Двамата полицаи потърсили съдействие от колегите си в близкия патрулен автомобил, който от близо година служел за предпазване на учениците от Петков. Един от униформените полицаи взел камерата и започнал да снима. След това той позвънил и на вратата на Петков, а след като не получил отговор се върнал.

Цялата сцена се разиграла в близост до апартамента на Петков, който вече очаквал нападение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2014 в 08:41

Той Лазаров твърдеше в деня на трагедията, че Петков се бил Барикадирал от 2010 година. За каква засада става дума, за каква изненада. Кога говори истината тоя човек.

20.03 2014 в 22:35

И как предварително тези полицаи не са казали , а след инцидента са си казали, това да не са малоумници или тези които си измислят "жертвички" си го казват това. Управляващите , силните на деня , знаят как да си намерят противници, те си ги създават сами и после по най-мръсния начин си преписват това на съвсем други хора. Гнусотии , наглост и безочие колкото искаш. Бездарници ,със своята некадърност си отиде един млад мъж, оставил семейството си да тъгува цял един живот. Срам и позор - ОСТАВКА на ръководителя на тази акция.UMIЗ

20.03 2014 в 22:26

Поредното безобразие! На фона на всичко, което се случва в тази държава, няма нищо чудно!

20.03 2014 в 21:35

Невероятна простотия, тъпота и глупост!Този питекантроп лазароФФФ е невероятно некадърен и тъп, но продажното мнозинство ще го крепи защото е зет на камен пенкоФФФФ - един от босовете в бсп и посредством това човече, което ликвидира полицейския СОД и фирмата БМВ налапа невероятни порции!Ще има и за него и за партията майка!Тежко ти българино, ако продължаваш да не виждаш или че нете интересува защото си над тези неща!Не ходи на "риба " или за "ГЪби" а гласувай за да изметем тези боклуци!Иначе пак ще мрънкаш под юргана!Но сам ще си си виновен!Анадън му!

20.03 2014 в 21:26

Пропуснали са да накажат чистачката. А питекантропусът, главен секретар . целият в бяло.