Ловеч въвежда маски в офисите, Смолян затваря пенсионерските клубове

OFFNews 23 октомври 2020 в 12:12 2002 0

Ловеч, Троян и Смолян въвеждат допълнителни мерки срещу COVID-19 заради нарастващия борй новозаразени.

След като в Ловешко броят на новите случаи достигна над 95 на 100 000 за 14 дни, РЗИ-Ловеч издаде заповед за задължително носене на маски в административни сгради, офиси, предприятия и др. при невъзможност за осигуряване на физическа дистанция от 1,5 м. между служителите/работещите.

Присъстващите в събирания на закрито се ограничават до 30 души за празненства и до 50 за семинари, конференции и т.н. Спортните мероприятия и състезания стават с публика до 30 % от капацитета на площта при дистанция от 1,5 м между зрителите на открито и без публика на закрито.

Направени са и предписания за учестена дезинфекция.

Мерките ще са в сила от 24 октомври до 8 ноември включително и важат за общините Ловеч и Троян.

При задържане на високи стойности на заболеваемост срокът на действие на заповедта ще бъде удължен.

По-строги противоепидемични мерки се въвеждат и в община Смолян със заповед на кмета Николай Мелемов.ю

Затварят се пенсионерските и клубовете на инвалидите, не се допуска публика на събитията в Спортната зала и плувния басейн. Ограниченията и забраните влизат в сила от 26 октомври.

В сградата на Община Смолян също се предвижда по-стриктен сутрешен филтър при допускане на служители до работните им места, както и ограничаване на командировките на общинарите.

Ще има засилен контрол за спазването на забраната за посещение на обществени места на деца до 18 г. без придружител след 22 часа. От общината препоръчват на директорите на училища също да въведат ограничението спортните мероприятия да се провеждат без публика във физкултурните салони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови