Лъвове в зоопарка в Разград стъпкаха новородените си, подплашени от панаир

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2017 в 16:25 5633 1

Снимка Дивите животни

Новородени лъвчета в зоопарка в Разград са били стъпкани от възрастните животни, които били подплашени от шума от провеждащия се наблизо панаир. Лъвицата родила три малки лъвчета, а на по-малко от 3 метра от клетката й имало сергия от панаира и посетители, алармираха от екоорганизацията "На "ти" с природата".

Случката се развива на 9 септември. Никой от управата на зоопарка не взел отношение, разказват очевидци.

Най-вероятно поради причинения от околната обстановка стрес лъвицата отказала да поеме грижите за малките, не ги обгрижвала и не ги закърмила. Едното лъвче било смачкано от големия лъв и починало. Друго лъвче било настъпено няколкократно от него.

Зоопаркът в Разград е в окаяно състояние, смятат природозащитници. Благодарение на тяхната намеса двете оцелели лъвчета са откарани за лечение и в момента се възстановяват в клиника в София. Не се знае обаче каква ще е съдбата им след изписването от клиниката.

Зоопаркът е изгубил лиценза си за такъв през 2014 г. В момента няма щатен ветеринар. Вероятно затова раждането не е било наблюдавано от специалист и никой не се е погрижил да осигури подходящи условия на майката и новородените.

Според отговорниците за зоопарка той се посещава от ветеринар, макар и само в определени часове. От Регионалната инспекция по околната среда и водите скоро са били на проверка и са отбелязали, че зоопаркът отговаря на всички изисквания. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25535

1

Izalina

27.09 2017 в 00:59

Зоопарк без лиценз има лъвове.
Които се размножават по волята на природата и въпреки управата.
И става гаф заради другата управа на цялото село.

Добре.

"Не се знае обаче каква ще е съдбата им след изписването от клиниката" - това от кого следва да се знае?
Щото ние сме от кибиците, ама има и важни в казуса.