КЗК проверява Uber по искане на О'Кей Супертранс

OFFNews Последна промяна на 13 май 2015 в 17:03 4154 7

Комисията за защита на конкуренцията образува производство срещу Uber България, предлагаща транспортни услуги, алтернативни на таксиметровите.

Съобщение за производството срещу "Юбер България" е публикувано на 12 май.

То е започнало след жалба на таксиметровата фирма "О'Кей Супертранс".

Предметът е "Забрана за нелоялна конкуренция".

Собственик на регистрираното през юли 2014 г. ЕООД "Юбер България" е "Юбер Интернешънъл Холдинг Б.В.", регистрирано в Амстердам, Нидерландия.

На 8 април КЗК образува производство за нелоялна конкуренция срещу "Юбер Б.В." и "Разиер Опърейшънс Б.В.", регистрирани в Амстердам, след писмо на Столична община от 12 декември 2014 г.

Услугата UberХ се предлага в България от 9 декември 2014 г. и е достъпна чрез мобилното приложение на Юбер. Чрез нея пътници могат да правят заявки за споделяне на евтин превоз в рамките на населено място. От друга страна, тя позволява на шофьорите да се свържат с потенциалните си пътници, да ги превозят с личните си автомобили и да споделят разходите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2015 в 10:17

Интересно е да се види колко съграждани се радват, че има таксиметров транспорт който не плаща данъци, осигуровки и лицензи (и така можем да се возим на половин цена), че има цигари без бандерол ( можем да пушим за 2 лв) и полицаи при които можем да минем с 20 и да си затворят очите че сме със 70 на пешеходна пътека. И.Костов и той така се радва като вас, че може да си преобразува депозитчето на обикновено и пак да си изтегли парите.
Явно, тук да "минеш метър" е единстветата радост която ни остана :(
На мен лично ми е тъжно като чета коментарите ви.

13.05 2015 в 20:40

И защо(или за кого)тъй наречената Комисията за защита на конкуренцията иска да ликвидира конкуренцията?

13.05 2015 в 20:03

Вие долните сте много прости говедца - защитавате една откровено незаконна схема с таксита на черно - нещо, което ни връща в мутренските години. Ама нали, важно е вуте да е зле. Тъпаци безмозъчни.

13.05 2015 в 18:15

Сега да направят една проверка и на метрото за нелоялна конкуренция :Р

13.05 2015 в 17:59

Бакшишите с пмпите пръцкат пясък. За едно и също разтояние с Юбер излиза почти двойно по-евтино, от колкото с която и да е такси компания, а шофьорите на Юбер са нормални хора. Всеки си прави сметката къде дасе вози.

13.05 2015 в 17:47

Изобщо да не мрънкат, щото тях трябваше да ги затворят след като пият техен шофьор уби хора на спирка. Такава компания трябва да е с отнет лиценз

13.05 2015 в 17:19

от едната страна метрото, от другата Убера, а шефовете на Ок-а внасят нови коли и наемат нови шофьори. Всъшност Ок е нещо като лизингово дружество а не такси компания т.е. шефовете ги боли фалафела дали такситата им имат работа, важно е да си плащат вноските за колите.....

в крайна сметка който е будала да бачка за Ок-а, и да им плаща супер завишените цени на колите е прецакан