Курс по щастие - най-посещаваният в историята на Йейл

ОFFNews 28 април 2018 в 18:06 3441 0

Най-посещаваният курс в историята на Йейлски университет е за щастие. Близо 1200 студенти от университета посещават лекциите по "Психология и добър живот", които се водят в зала, където по принцип изнасят концертите симфоничният оркестър на Йейл.

"Психология и добър живот" е такъв удар, че един от четирима студенти в университета е записан в курса за пролетния семестър, каза Лори Сантос, професор по психология, който води класа. Сантос казва, че това е надеждата, че науката може да помогне на учениците да намерят решение на проблемите си.

Студентите казват, че са депресирани и тревожни. Това става много по-често отколкото когато и да било в историята на колежа, казва тя пред Reuters.

Сантос каза, че чувствата на щастие се насърчават чрез социализация, упражнения, медитация и много сън. Парите и притежанията често се разглеждат като цели в живота, но пътят към щастието е друг. Тя дава пример с психологическото явление на "грешно желание", което кара хората да преследват погрешните цели в живота.

"Хората работят усилено, за да получат голяма заплата или да купят тази огромна къща. Тези неща няма да ни направят толкова щастливи, колкото си мислим", разказва тя.

В курса се дават конкретни съвети за това как с промяна в поведението може да открием пътя към щастието. Задачите включват изразяване на повече благодарност, доброта, любезност, както и по-чести комуникации с другите хора.

Йейл е основан през 1701 година и е третият най-стар в САЩ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови