Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

КПКОНПИ ще проверява имотите на Николина Ангелкова и Валери Жаблянов

OFFNews 08 април 2019 в 13:46 2050 0

Върховна касационна прокуратура е възложила на КПКОНПИ проверка по сигналите за закупените жилища от министъра на туризма Николина Ангелкова и публикации в медиите за вила на народния представител Валери Жаблянов без ясен произход на средствата за построяването ѝ, съобщиха от антикорупционния орган.

Повод за това е внесен в прокуратурата сигнал от депутати на НФСБ в ПГ “Обединени патриоти“ и медийни публикации за придобитите от министъра на туризма Николина Ангелкова недвижими имоти, както и публикация във вестник „24 часа“ със заглавие: “Депутатът Валери Жаблянов построил вила в „Симеоново“ със заем, но не е декларирал кредит“. Датата на публикацията е 08.04.2019 г.

ВКП е разпоредила на органите на Комисията да изиска информация за притежаваните от проверяваните лица недвижими имоти, историята по собственици на всеки от закупените имоти, актуалното състояние на дружеството - продавач,  декларирането на имотите в съответните общински райони, заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката. ще бъдат взети показания и от нотариусите, пред които са изповядани сделките, и ще бъде поискано съгласие на проверяваните за разкриване на банковата тайна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews