Симеонов с ново индиректно обвинение към Ангелкова: Някой живее в Драгалевци на 1,5 дка, а не го е декларирал

Имотът е купен през 2018 г. и срокът за деклариране е 15 май 2019 г., платен е по пазарни цени - отговори министърът на туризма

OFFNews Последна промяна на 05 април 2019 в 14:14 9313 2

Постройката в имота на Ангелкова

Някой живее в кв. Драгалевци, в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е вписал в декларацията. Новото индиректно обвинение към министъра на туризма Николина Ангелкова отправи бившият вицепремиер Валери Симеонов, лидер на НФСБ, който преди дни я обвини за покупката на апартамент на занижени цени. Апартаментът се оказа в "Овча купел" и купен на етап груб строеж за 75 хил. лева, а Ангелкова обяви, че той е купен от родителите ѝ през 2008 г., когато тя не е била в политиката и увери, че може да докаже произхода на парите.

Днес, отново без да спомене името ѝ, той заяви: "В чужд имот ли живее, под наем ли живее – това трябва да се декларира, а в декларацията го няма“.

Ангелкова отговори веднага на обвинението.

Тя заявява, че имотът е купен в края на 2018 г., тоест няма как да фигурира в последната ѝ декларация, която обхваща календарната 2017 г., и че предстои да го декларира. Срокът за декларациите за 2018 г. е 15 май 2019 г.

Ангелкова си купила дворно място от 1253 м2 във вилна зона "Киноцентъра".

"Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване, и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход", пише Ангелкова и прилага снимка.

Тя уверява, че проверка би доказала, че е платила имота по пазарни, а не по занижени цени. В посочените квартали те са средно 122 до 220 евро за квадратен метър, пише още министърът и допълва, че, противно на твърдението за перфектното обзавеждане, върху парцела има необитаеми постройки.

Уточнява също, че парите са от нейните родители и всички данъци са били надлежно заплатени.

За справка можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на парцели в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки)

"Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот", пише още министър Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

2

мнение от IP

06.04 2019 в 02:16

Колко трябва да си примитивен, за да бъдеш Симеонов. Хваща ме страх понякога какви хора има на власт. Нали било "личният живот" на Цветанов какво и как си купил, пък сега от желание да си отмъсти газ пикае, че не намира с какво и става смешен.

7719

1

Краси

05.04 2019 в 16:24

Голям смях - тия простаци вече започнаха да се топят един други. Властта на Тупанбаши се разпада под носа му.
Така се случва, когато си много прост и се обграждаш с още по-прости.