Коларова: Няма да оставя нито един от сегашните зам.-министри

OFFNews 07 август 2014 в 17:42 6517 3

Румяна Коларова
Румяна Коларова

Няма да оставя нито един от зам.-министрите в сегашния екип на Министерството на образованието и науката, нито ще бъде назначаван човек с досие.

Това заяви служебният министър на образованието Румяна Коларова в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV.

Тя обяви, че имената на заместниците й са уточнени, но те няма да бъдат обявени, преди министър-председателят да разпише назначенията им. В екипа ми ще има учители, ще има и зам.-министър, който ще отговаря за европейските средства, каза още Коларова.

Сред приоритетите си тя открои провеждането на матурите през август-септември, на откриването на новата учебна година.

Ще има училища, които няма да могат да отворят врати, но колко и кои са те тепърва ще се изясни. Един от директорите на дирекция е в Мизия, за да проучи какво е състоянието на училищата там и в понеделник трябва да докладва на министъра.

За училищата, които няма да отворят на 15 септември, ще бъде осигурен транспорт до най-близките училища, гарантира министър Коларова.

Тя обяви, че ще преговаря със социалните партньори за "оптимизация на делегираните бюджети", без да уточни какво конкретно има предвид.

Тя обяви, че ще служебният кабинет ще започне първите стъпки за прилагането на дуалното обучение. При него учениците в професионалните училища имат възможност едновременно да учат и практикуват професиите, които изучават, във фирми.

Екипът на МОН ще предложи и актуализиран вариант на стратегията за висше образование до края на мандата на служебното правителство, каза още Коларова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!