Кой кмет, кой уволнен в Младост се решава утре

Правен съвет се събира при шефа на СОС, за да обсъжда заповедите на Иванчева от ареста

OFFNews 29 май 2018 в 16:20 4657 1

Правен съвет при шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков ще решава утре казуса "Младост".

Проблемът възникна, след като избраната за кмет на района Десислава Иванчева, подсъдима за подкуп, уволни от килията изпълняващия длъжността й зам.-кмет Румен Русев и назначи на мястото на арестуваната заедно с нея зам.-кметица Биляна Петрова пиарът на общината Петър Кърджилов. 

Тъй като Русев е свидетел по делото срещу Иванчева и Петрова, съдът ги отстрани временно от длъжност, за да не притискат свидетели от ареста. 

И.д. кмет на Младост в момента обаче е друг заместник на Иванчева - Владимир Клисуров, който е с предизвестие за напускане. Той бе посочен от Иванчева и избран от СОС и сега е единственият, който може да подписва заповеди. 

Шефът на СОС Герджиков е категоричен, че Иванчева може да изразява желания и да пише разпореждания, но само Клисуров има право да ги претворява в официални заповеди. Дали това е така трябва да се произнесе съветът от юристи. 

Друг проблем е, че оставката на Клисуров може да бъде приета само от временно отстранения от съда титуляр на поста Иванчева. 

Клисуров издаде заповед за назначаването ми като зам.-кмет, но финансовият директор на общината, както и служителите от Човешки ресурси са или в отпуск, или болнични и няма кой да изготви трудовия ми договор, обясни за OFFNews Кърджилов. По думите му за главен секретар е определена със заповед Евгения Каменова, досега шеф на "Управление на общинската собственост и жилищния фонд“. Тя също няма трудов договор обаче и не може да заеме новия си пост като Кърджилов заради бойкота на служителите, които отсъстват от миналата сряда. Тогава Иванчева бе отстранена от поста от спецсъда. 

Делото за отстраняването на Иванчева и Петрова ще се гледа на по-горна инстанция на 31 май. 

На 2 юни пък в градинката пред община "Младост" от 20,30 часа ще има митинг-концерт в подкрепа на Иванчева и Петрова, каза още Кърджилов. 

Битката за "Младост" трябва да бъде битка на Демократична България! Ако някои хора от новото обединение възнамеряват да се скатават в тази битка, ако се страхуват от пасквилите на пеевските лайномети, ако вярват, че Иванчева и Петрова са поискали и взели подкуп - при всичките доказателства и липси на доказателства за това - то тези хора ще си понесат последиците като негодни и неадекватни политици!, написа той на страницата си във фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12027

1

akustika

29.05 2018 в 19:47

На последните частични избори за кмет в Младост , Иванчева трябваше да бъде подкрепена от ДСБ-тогава те не го направиха,сега е момента да се реваншират и да я подкрепят!!!