Quantcast

КНСБ плаши със стачка, ако кабинетът застане на страната на бизнеса

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2014 в 14:53 4950 4

Пламен Димитров, президент на КНСБ

КНСБ заплаши с „радикално поведение, което да покаже, че в България не може някой да се подиграва с работниците”, ако правителството не се разграничи от предложените от бизнеса промени в трудовото законодателство. 

От БСК предложиха вчера промени, които предвиждат намаляване на срока на майчинството, както и премахване на допълнителното плащане за клас и на обезщетението при пенсиониране. Това са стари искания на бизнеса.

„Изненадани сме от радикалния тон в публичното пространство отново се вадят на бял свят идеи, които вече са били отхвърляни след дълги дискусии и които очаквахме, че са забравени”, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров след извънредно заседание на Изпълнителния комитет на синдиката.

Намираме 99% от мерките на работодателите за скандални и неприемливи, единствено приемаме идеята им създаването на специализирани трудови съдилища, обяви още той и уточни, че в следващите дни ще координира позицията си с другия синдикат в тристранката - "Подкрепа".

„Не се отчитат международни конвенции и други източници на правни норми в трудовото и осигурително законодателства. Нищо не налага такива радикални промени. Ние поискахме спешното свикване на Съвета за тристранно сътрудничество и на него да чуем ясната позиция на правителството по тези въпроси.

Искаме премиерът и вицепремиерът, отговарящ за този сектор, да заявят каква е оценката на кабинета на трудовото и осигурително законодателство у нас и каква е оценката им. Препятства ли трудовото и осигурително законодателство развитието на страната?

Искаме ясен отговор и от него ще зависи нашето поведение – дали ще останем в Тристранния съвет и ще си партнираме в правителството”, обяви още президентът на КНСБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2014 в 19:48

Драги десни, любима средна класа. До сега ни подпомагахте философски и морално. Но ще се наложи да ни подкрепите и финансово. Ние имаме дългове, направихме прибързани вложения. И не може да плащаме въобще данъци. Благодарни сме, че подкрепяхте плоският данък и ниският данък, особено за бизнеса. Но бедните, са бедни, и няма как да ги натоварим с още вземания. Направихме здравеопазването платено, и големи акцизи, защото трябваха да се компенсират ниските данъци за нас. Сега е ваш ред, да дадете, докато ние оцелеем. Ще изтърпите, трябва да запазим едрият капитализъм, за да не дойде комунизма. Нашето съществуване, е гарант за бъдещето на капитализма.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VbhzHkZbiHU

04.02 2014 в 19:40

Синдикалиста ще умре от глад , ако не лае , то освен държавни
служители дали има други ЧЛЕНОВЕ в синдикатите !?!

04.02 2014 в 17:15

Какво стана бе Пламене ?! Не се ли отчете правителството ?
Я разлай малко кучетата! Ще минават метър ! От толкова милярди заеми и да не отделят за "трудовите борци"!

04.02 2014 в 15:56

На този пък кой ли му вярва на дрънканиците? Нали си спомняме как завършват високопарните му изказвания през последните 10 години?