КНСБ и ГЕРБ не се разбраха за бюджета

Ивайло Анев Последна промяна на 18 ноември 2015 в 12:40 2054 1

Президентът на КНСБ Пламен Димитров

КНСБ и депутатите от ГЕРБ не се разбраха за предложенията на синдикатите за държавния бюджет за 2016.

Двете страни проведоха среща в парламента, на която присъстваха лидерът на КНСБ Пламен Димитров и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Припомняме, че КНСБ предложиха да се увеличат данъците за работещите хора и събраните приходи да се раздадат на безработни. Синдикатите поискаха и увеличение на минималния осигурителен доход от 420 на 450 лева, както и повишаване на максималния от 2600 на 2860 лева.

Те настояват събраните средства да се използват за увеличение на минималното обезщетение за безработица.

„С предложените мерки могат да се съберат няколкостотин милиона допълнително в хазната”, обяви Димитров след срещата. Според Менда Стоянова обаче разговор за увеличаване на данъчната тежест за работещите може да се обсъжда, но трябва да се помисли, освен за евентуалните приходи, за това дали допълнителните разходи няма да дестимулират собствениците на малък бизнес.

По думите й идеите, предлагани от синдикатите, са обсъждани преди бюджетът да бъде внесен в парламента. Тя се ангажира, че между първо и второ четене на бюджета за следващата година, те отново ще бъдат дискутирани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2015 в 14:57

Големи наглеци - да увеличат данъците на работещите, за да дат парите на безработните! А по-скоро на разни фирми за фалшива заетост. Нещо ми подсказва, че тези идиотщини ще минат обаче. ГРОБ отдавна търси начини да увеличи данъците.