12 военни са подали рапорти за напускане след орязването на бюджета

Юлиан Христов Последна промяна на 11 ноември 2015 в 11:25 1933 2

Снимка БГНЕС

12 рапорта за напускане са подадени от военни служители след орязването на бюджета и по време на протестите на служителите на МВР.

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти след заседание на Министерски съвет.

Рапортите са пуснати непосредствено след обявеното орязване на компенсации при пенсиониране, което по-късно беше оттеглено като идея от кабинета.

Ненчев поясни, че са предвидени съкращения в администрацията на МО. "Благодаря на всички онези, които проявиха мъдрост, разбиране и се вслушаха в призива ни да останат далеч от улицата. Вярвам, че те постъпиха правилно. За мен винаги е било важно тези съществени въпроси да бъдат решавани в институциите, които са отговорни за тях, а не на улицата", така Ненчев коментира протестите на служителите в МВР и подкрепата, която получиха от военните синдикати. 

Военният министър обясни, че бюджетът за отбрана трябва да достигне 2 % от БВП до 2024 г. В програмата за модернизация е предвидена доставката на два нови кораба Военноморските сили, като съдовете вероятно ще бъдат изградени в български завод. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2015 в 13:06

Бе те и 12 да са, ако са на военни летци означава, че оставаме без ВВС.

Този след няколкостотин дни няма да е министър. Най-малкото, което може да му се случи е Shit Bucket Challenge. Трябва да редки и добре разбъркани.

11.11 2015 в 12:14

Като го знаем този какво лъжливо овчарче е, рапортите могат да се окажат 1200 накрая...