Кметът на Ямбол напомни на собствениците на имоти да чистят, да садят растителност и да не изхвърлят боклук

OFFNews 11 февруари 2020 в 13:26 1954 0

Кметът на Ямбол Валентин Ревански напомни на всички собственици и наематели да поддържат чистота пред имотите си.

Той припомни, че глобите за нарушение са от 30 до 1000 лв. за физически лица, а за еднолични търговци и юридически лица санкция е от 100 до 5000 лв.

"Всички собственици, наематели и лица, които ползват производствени, административни, обществени сгради, складове, гаражи, паркинги, кооперативни пазари и др. имоти на територията на града, да предприемат необходимите действия и да приведат имотите и/или общите пространства около тях, които стопанисват или притежават, във вид, който отговаря на посочените изисквания", призова кметът на Ямбол.

"Нека бъдат взети мерки за поддържането на растителността (премахване на ниските клони на дърветата и ненужните храсти, включително и подрязване), почистване на пространствата от битови отпадъци, както и да се осъществява периодичен контрол относно тяхното замърсяване", допълва Ревански.

Той насочи вниманието и към хората, които извозват и изхвърлят битови и строителни отпадъци на нерегламентираните за това места. При установяване на нарушители техните моторни превозни средства или каруци ще бъдат конфискувани. Ще бъдат върнати, когато собствениците заплатят съответната глоба или имуществена санкция за извършеното нарушение, в размер до 1000 лв. за физическите лица и до 4000 лв. за едноличен търговец или юридическо лице, както и да почистят доброволно замърсените от тях територии.

"С лица, които извършват такива нарушения, ще бъдем безкомпромисни", категоричен е Валентин Ревански. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови