Кмет и протестиращи заедно срещу мръсния въздух в Благоевград

OFFNews 19 декември 2019 в 18:47 1325 0

Протестиращите срещу мръсния въздух в Благоевград и кметът Румен Томов заедно ще се борят срещу проблема, обхванал града, съобщи БНР.

Стотици жители излязоха на мирно шестие, за да изразят недоволството си от липсата на конкретни мерки спрямо големите замърсители.

След шестието благоевградчани отидоха при кмета, за да разговорят с него. Протестиращите заявиха, че не вярват на контролните институции и настояха общината да вземе мерки най-вече срещу дейността на ТЕЦ „Рубин“, който според тях, освен растителни отпадъци, изгаря и текстилни.

Кметът на града Румен Томов обяви, че подкрепя протеста. Той допълни, че е уговорил да дойдат две мобилни станции, собственост на общината. Едната станция ще бъде пред ТЕЦ "Рубин". Според Томов няма как, "когато хората са единни и си отстояват интересите, някой да ги натиска отгоре, определен производител да има чадър". 

Все още няма глоби от страна на общината за изгаряне на опасни отпадъци, смятат протестиращите.

"Трябва поне сега, за празниците, да дишаме чист въздух, г-н кмете. Затова се борим всички. Ние сме зад вас, бъдете сигурен, директно заставаме целият град зад вас", казаха демострантите в отговор на заявката на кмета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови