Кетъринг в класната стая - мярка срещу COVID-19

OFFNews 08 септември 2020 в 09:35 2620 0

Част от бургаските училища ще имат кетъринг в класната стая като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщи bTV.

Едно от тези училища е СУ „Епископ Константин Преславски“. Кетърингът е само една от стъпките, предприети срещу пандемията в училището. В училищният двор се строи беседка, където ще могат да се хранят учениците. Във вътрешния двор ще бъдат разположени шатри със същата цел. Създадени са зони за хранене на първия и втория етаж на училищното заведение, обяснява директорът на учебното заведение Мартин Илиев.

В училищния стол ще се хранят учениците от 1 до 4 клас. Учител ще следи за спазването на дистанцията между тях. Столовата може да побере до 3 класа при спазването на необходимото отстояние и мерки срещу коронавируса. Графикът на кантината е съобразен с графика на учениците.

На входа на училището има термална рамка, която измерва температурата на влизащите в сградата. До нея е създадена стая, в която ще се насочват учениците с висока температура, а след това родителите им ще ги взимат оттам, за да ги заведат на преглед, обясни Илиев.

Едното стълбище в училището се използва само за качване, а другото за слизане, за да се разделят потоците от ученици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови