Кърджилов спира гладната стачка, отива в Брюксел да сезира за Иванчева

OFFNews 09 ноември 2018 в 10:45 3980 0

Бившият пиар на подсъдимия кмет на Младост Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, прекрати гладната стачка, която обяви на 2 ноември,  докато съдът не освободи Иванчева под домашен арест. 

Решението да започне гладна стачка Кърджилов обяви на страницата си във Фейсбук, като посочи, че гладната стачка е "срещу политическата репресия, която повече от седем месеца - от 17 април 2018, се извършва под диктата на управляващите от ГЕРБ и главния прокурор срещу кмета и зам. кмета на район Младост Десислава Иванчева и Биляна Петрова". Заедно с него гладна стачка обяви и Диана Йорданова. 

Пак във фейсбук Кърджилов информира, че двамата прекратяват гладната стачка по категорична молба на Десисалва Иванчева и Биляна Петрова. 

В неделя ще пътувам за Брюксел, където ще проведа срещи с европейски депутати и лично ще заведа сигнали за политическата репресия в България срещу Иванчева и Петрова в отговорните европейски институции, информира Кърджилов. 

Следващото заседание по делото ще бъде на 16 ноември. Елате на протеста за промяна на мярката на двете набедени жени в "домашен арест", който ще проведем на 15 ноември, четвъртък от 18:00 часа пред Съдебната палата, пише още Кърджилов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови