Кънев: Увеличаването на билетите за градския е рядко тъпо и вредно решение

OFFNews 26 март 2016 в 17:50 6382 13

"Рязко увеличаване на цената на билета и запазване на цената на картата е рядко тъпо и вредно решение", написа лидерът на ДСБ Радан Кънев във Фейсбук, като допълни, че прави изказването от гледната точка на човек, който ползва билети, а не карта.

"Това решение ще затвърди модела, при който публичният транспорт е само за пенсионери и ученици, съответно - губи десетки милиони - а работещите ползват автомобил. Едва беше започнала обратната тенденция - на работещи, активни хора, които избират градски транспорт. Дай сега да я прекършим...", допълва той.

Думите му са по повод решението билетът за еднократно пътуване в градския транспорт в София да стане от 1 лв. на 1,50 лв., а картите за многократно пътуване да запазят цените си. Двойно скачат и глобите за пътник без билет - от 20 на 40 лева, актът поскъпва от 100 на 200 лева.

Запазват се дотираните карти за ученици, студенти, пенсионери и т.н., идеята е да се въведат комбинирани карти за метро и довеждащ транспорт.

Кънев обаче отбелязва, че е допустимо известно повишение на цената за метрото, а за допълнителни решения на ситуацията, насочва към Фейсбук страницата "Спаси София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!