Quantcast

Кънев: Увеличаването на билетите за градския е рядко тъпо и вредно решение

OFFNews Последна промяна на 26 март 2016 в 17:50 5596 13

"Рязко увеличаване на цената на билета и запазване на цената на картата е рядко тъпо и вредно решение", написа лидерът на ДСБ Радан Кънев във Фейсбук, като допълни, че прави изказването от гледната точка на човек, който ползва билети, а не карта.

"Това решение ще затвърди модела, при който публичният транспорт е само за пенсионери и ученици, съответно - губи десетки милиони - а работещите ползват автомобил. Едва беше започнала обратната тенденция - на работещи, активни хора, които избират градски транспорт. Дай сега да я прекършим...", допълва той.

Думите му са по повод решението билетът за еднократно пътуване в градския транспорт в София да стане от 1 лв. на 1,50 лв., а картите за многократно пътуване да запазят цените си. Двойно скачат и глобите за пътник без билет - от 20 на 40 лева, актът поскъпва от 100 на 200 лева.

Запазват се дотираните карти за ученици, студенти, пенсионери и т.н., идеята е да се въведат комбинирани карти за метро и довеждащ транспорт.

Кънев обаче отбелязва, че е допустимо известно повишение на цената за метрото, а за допълнителни решения на ситуацията, насочва към Фейсбук страницата "Спаси София".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2016 в 10:07

Не се излагай бе човек. Само губиш с такива изказвания

27.03 2016 в 16:14

Решението (ако се вземе такова) е абсолютно малоумно и е социално несправедливо. Защото инцидентно с билети пътуват обикновено хора, които имат по-малки финансови възможности.
Защо изобщо трябва да се повишава цената на превоза за тях?
А и изобщо защо трябва, какво налага?
Горивата са на исторически ниски стойности, транспортните средства са платени от омразния на мнозина "Еврогейски" съюз, та за какво ни искат повече пари таварищите от ГЕРБ?

Лично аз преди години бях полугратисчия, защото невинаги можех да си позволя да дупча, съответно дупчех когато мога. След време и при запазване на цената на билета - станах напълно редовен пътник, и за 1 спирка дупча билет.

При нови цени от 1.60 лв ще бъда принуден да се върна към старото си поведение, не от избор, а от липсата на такъв.
Мислете как да повишите доходите и възможностите за дребна частна инициатива, това е градивното.
А вдигане без обосновка на билети, ремонтиране за милиони на центр. гара и запазване на петолъчки е ретроградно!

27.03 2016 в 16:08

кой избра кмета и съветниците в софия аз не съм
тогава не пискайте

27.03 2016 в 14:19

Тъпото е, че някой си въобразява, че като вдигне цените ще влияе на избора с карта или билет да пътува човек. И сега картата е по-изгодна, ако пътуваш всеки ден. Ако някой пътува рядко при всички обстоятелства е принуден да пътува с билет. Единственият ефект ще бъде тези, които ползват билет да се опитат да си го спестят.

27.03 2016 в 13:00

Аз лично ползвам градския транспорт често, въпреки че имам автомобил и мотор. Не взимам карта, защото имам избор.

Моля OFFNEWS или някой запознат да извади приходните разчети от билети и да онагледи малоумието при евентуално покачване на цената.

В някои бели държави, можеш да платиш возейки се със смартфона си. И тогава цената е на половина...

26.03 2016 в 20:57

aве личи си президента. С билетчето почва.

26.03 2016 в 19:42

Ами тъпо е предложението и според мен... Всеизвестен факт са гратисчиите. С вдигането на цената няма да се постигне нищо.От друга страна, ако трябва да смениш две превозни средства за по 3 спирки, например, става абсолютно нечестно. Картите са за редовно пътуващите работещи хора. Тези, които пътуват инцидентно, ще бъдат тотално прецакани да плащат и за тези с картите - ученици, пенсионери, инвалиди... Изобщо системата е тотално разбалансирана и трябва умно и решително да се промени.

26.03 2016 в 19:04

Някой виждал ли е луда крава?
Тоо за да подскочи така гургуляшката начи софийските беледчета са нарушили баланса на комфортния му бизнес, или - бизнесът не е е негов, само стиснатите топки.

26.03 2016 в 18:32

Малоумниците не разбиртат какво им обяснява Радан. Жалка картина с тоя проС народ.

26.03 2016 в 18:13

Цените на горивата паднаха драстично, а исакт да покачват цените на градския транспорт, каква е логиката..че сме в България?! Вместо да е достъпен за повече хора, те отново качват цените, с такси ще почне да ти излиза по-евтино, отколкото с градския траспорт.