Билетът в София става 1,50 лв., пътуването с карта в пъти по-евтино

Вдигат двойно глобите за нередовни пътници

OFFNews 24 март 2016 в 19:21 19542 38

Билетчето за градския транспорт ще се увеличи, картите запазват цените си. Билетът, най-вероятно от юни, ще струва 1,50 лв. Двойно скачат и глобите за пътник без билет - от 20 на 40 лева, актът поскъпва от 100 на 200 лева. 

Центърът за градска мобилност ще представи утре проекта си за икономическа рамка на обществения градски транспорт за 2016 г., съобщи Столична община. 

Запазват се дотираните карти за ученици, студенти, пенсионери и т.н., идеята е да се въведат комбинирани карти за метро и довеждащ транспорт, научи OFFNews. 

В момента има 6 вида карти, най-употребяваната е тази от 50 лв, за всички линии за един месец. С нея пътуването излиза 36 стотинки, показват разчетите на ЦГМ. Картата за месец за 1 линия е 23 лв., пътуването излиза 0.44 лв. Картата за метрото е 35 лв за месец. Така пътуването е 45 ст.  

Преференциални карти има за ученици, студенти, докторанти, пенсионери, хора, с увреждания. Картите за пенсионери, ученици, студенти - цената на пътуването е до 20 ст. 

Целта е хората да бъдат стимулирани да пътуват с абонаментни карти, сега в страната ни най-използваният документ за пътуване е билетът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!