Кандидат-студентите на изпита по биология в СУ пишат за ДНК

OFFNews Последна промяна на 15 април 2018 в 11:18 3547 0

Снимка uni-sofia.bg

В 9.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли темата, по която ще пишат 626 кандидати, подали заявление за явяване на изпита по биология.

Темата е „ДНК – носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза".

Иван Йовков от Смолян изтегли вариант № 1 на тестa.

Председател на изпитната комисия е доц. Петя Христова от Биологическия факултет.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Учител по природни науки в основна степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалност „Фармация".

В 9.00 ч. във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16.

Конкурсният изпит се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации в един от посочените по-долу варианти и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !