Калфин заряза НСО, отиде на работа с електрически автомобил (снимки)

OFFNews 01 април 2016 в 11:24 6373 3

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин пристигна на работа днес с електрически автомобил.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов разпореди всички министри да се откажат да използват лимузините и шофьорите на НСО и да предпочетат друг вид транспорт - от личен автомобил, до градски транспорт и колело.

Призивът на премиера идва няколко седмици след като повереното на Калфин министерство си поръча луксозни автомобили за няколкостотин хиляди лева.

Изискванията на поръчката бяха изключително високи, но след медийни публикации обществените поръчки за колите бяха спрени.

„Електрическият автомобил развива до 60 км/ч. За 2 лева изминава 150 км. Идеален е за градски условия“, заяви вицепремиерът Калфин.

Той допълни, че този вид автомобили нямат винетка, за тях не се плаща пътен данък, както и се паркира безплатно на „синя“ и „зелена“ зона в София.

„Освен, че е евтин за поддръжка, електромобилът не замърсява околната среда. От години в Западна Европа карат такива автомобили и по този начин съчетават удобното с полезното за средата, в която живеем“, каза още министър Калфин.

Днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пристигна в парламента пеша, а Даниел Митов бе засечен на летището с личния си автомобил Ауди, пише "24 часа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!