Как да играем по-удобно през телефона?

OFFNews 05 октомври 2021 в 12:46 1250 0

Използването на мобилно устройство за достъп до платформите за онлайн залози вече е ежедневие за милиони потребители по целия свят. Тази практика е широко разпространена и у нас, като хиляди любители на прогнозите влизат в своите акаунти в системите на букмейкъри през смартфон или таблет. Така може да се залага навсякъде и по всяко време - на опашката в магазина, пътувайки в градския транспорт, по време на обедната почивка и дори на стадиона, докато сме на мач.

Но как е по-удобно да играем през телефона? Дали да използваме браузъра или да заложим на специална апликация, разработена от оператора? Не всички потребители правят разлика между мобилна версия и мобилно приложение. При първата опция говорим отново за абсолютно същия сайт на букмейкъра, с този URL, с който се зарежда и при работа на компютър, само че се използва смартфон и някой от инсталираните в него браузъри. Използването на мобилна апликация означава да се свали специализиран софтуер, предназначен за достъп до системата на съответния оператор. Потребителите, които са наясно с разликите, имат и различни предпочитания. Е, в някои случаи няма избор, тъй като сезам мобилно приложение например все още не е налично и клиентите на тази компания могат да използват само мобилната версия. Това се отнася и за други лицензирани букмейкъри, които оперират легално в България, но за момента не са разработили апликации за смартфони и таблети. Но операторите с чуждестранен произход обикновено държат на това и имат специален софтуер за своите потребители.

Рисковано ли е да се свали и инсталира букмейкърски софтуер?

Това е основното притеснение на мнозина, избягващи използването на мобилни апликации. Все пак потребителите въвеждат лични данни при регистрация, а в днешно време е особено опасно да се открадне такава информация, за да се употреби от трети лица с нечисти помисли. По принцип букмейкърският софтуер е сигурен, ако се даунлоудва от правилното място, а грешки в това отношение е лесно да се избегнат. Когато има възможност да се свали съответното мобилно приложение от сайта на оператора, то няма повод за притеснения - апликацията е сигурна и няма да навреди нито на мобилното ви устройство, нито ще постави в риск личните ви данни.

Но тези, които все пак внимават много какъв софтуер инсталират в телефона си - тази предплазивост никак не е излишна в някои случаи, могат да се обърнат към мобилните версии на операторите. Който и вариант да бъде избран, съдържанието и функционалността като цяло се запазват.

При мобилните версии потребителят получава същото, до което има достъп и през компютъра

Един уебсайт е пълноценен тогава, когато няма разлика в съдържанието, независимо от какво устройство се зарежда. Мобилните версии на букмейкърите не орязват нищо от уеб вариантите в повечето случаи, като предлагат адаптивен дизайн, за да бъдат пригодни към всеки размер на екрана.

Удобството на мобилното приложение за залози пък може да се състои в това, че то нерядко е насочено само към отделен дял от платформата на букмейкъра. Ако се интересуваме само от спортни залози, а не ни интересува казиното, при някои оператори съществува опцията да се свали и инсталира само тази част от системата. Не всички оператори все пак разделят съдържанието в няколко различни апликации, така че това също трябва да се провери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови