Кадиев: Шефът на АЕЦ "Козлодуй" е виновен, но има политически чадър

ОFFNews 06 юли 2016 в 19:21 2667 0

Снимка "Канал 3"

Георги Кадиев.

Независимият депутат Георги Кадиев заяви пред bTV, че има данни, че бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" е участвал в нагласен търг за милиони и има офшорна компания, но нищо няма да му се случи, защото има политически чадър.

Според него случаят е показателен за начините на борба на кабинета с корупцията.

Той каза, че преди 45 дни е предоставил на ДАНС и Бойко Борисов документи, в които се разкрива, че Димитър Ангелов е имал фирма на Сейшелите - “Едърбърг”, но още няма реакция. Заради бавенето тези дни той публикува документите и в медиите.

Политикът изтъква, че веднага, след като информацията се появява, Ангелов е освободен от поста си под претекст, че мандатът му е изтекъл. Според Кадиев причината очевидно е друга.

Освен това той представи документ, в който се вижда, че поръчка за 37 милиона лв. е била нагласена, за да бъде спечелена от определена украинска фирма. Виновни за това обаче пак няма да се намерят.

“Сигналът е от миналата година и е получен в ДАНС Враца. Те правят разследване, после изпълнителният директор спира обществената поръчка. ДАНС приключват случая и вече няма такава поръчка. Случаят е покрит, защото няма консумирано престъпление”, заяви депутатът.

В ефира на bTV се обади и самият Ангелов, който обясни, че поръчката е била направена по времето, когато той не е бил на работа в АЕЦ "Козлодуй", ами от предното ръководство. След това той просто е застъпил на работа и е продължил да движи техните дела, но няма вина за нагласената поръчка.

Също така отрече някога да е притежавал офшорна компания и дори заплаши Кадиев, че ще го съди, ако продължи да го клевети.

От своя страна, Кадиев заяви, че нито Борисов, нито ДАНС са казали, че подписът под документите за собствеността на офшорката не принадлежи на Ангелов или е фалшив, ами още бавят отговора, което го навежда на мисълта, че подписът наистина е на бившия директор на АЕЦ-а.

Запитан дали подписът е негов, Ангелов отвърна: "Не мога да твърдя такова нещо".

Припомняме ви, че срещу него е започнало разследване, съобщи премиерът днес, именно поради обвиненията на Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!