Искат оставката на културния министър Стоянович

Николаос-Теодорос Цитиридис 06 ноември 2013 в 09:41 4593 8

Петър Стоянович Снимка: БГНЕС, архив
Петър Стоянович Снимка: БГНЕС, архив

Неправителствени организации, които работят в областта на културата, ще поискат оставката на културния министър Петър Стоянович по време на заседанието на МС, предава БНР.

Диана Андреева, директор на Обсерваторията за икономика на културата заяви, че мотивът на искането е несправянето с работата.

"Ще попитам министър Стоянович дали би си подал оставката, след като в рамките на бюджет 2014-а година Законът за филмовата индустрия не се спазва, не успя да осигури 1 лев допълнение от широко прокламирания първо двоен бюджет за култура, впоследствие стана около 20 млн. увеличение, а в момента не само че няма нито 1 лев отгоре, но има и намаление с повече от 3,5 млн. лв.", каа днес Диана за програма "Христо Ботев".

"Някой се опитва да превърне българската култура в жертвен агнец. Всъщност всички си задаваме въпроса има ли България министър на културата, който да отстоява интересите на българската култура, да убеждава министъра на финансите и да иска от политическите сили, най-вече от мандатоносителя, активна пробюджетна политика по линия на българската култура?", завърши Андреева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!