Инверторните климатици - икономични и ефикасни

OFFNews 04 октомври 2022 в 15:40 170 0

Снимка

Инверторните климатици имат много качества, които ги поставят една крачка пред обикновените конвенционални климатици във всяко отношение. Инверторите са по-здрави, по-икономични и дори в естетически план са вече видимо по-стилни.

На следващите редове ще научите повече за инверторните климатици, а ако обмисляте покупка на подобен уред, не пропускайте да посетите магазина за климатици Klimatici.bg за повече информация. И така, нека не губим повече време, а продължим по темата.

Много високо ниво на икономичност

Инверторният климатик се отличава от конвенционалния с това, че консумира много по-малко електрическа енергия. Разликите в сравнение с традиционния уред са наистина големи.

Има различни статистики, които се занимават с тази тема, но данните им показват някъде между 30 и 40% намаление на сметките за ток, в зависимост от условията през годината и това какъв процент от сметката за ток се пада на климатизацията.

Един от факторите, които определят ниския разход на енергия е свързан с това, че инверторите не се включват и изключват постоянно когато се достигне желаната температура.

Вместо това, те просто много силно намаляват оборотите на работа, което спестява много ток. Доказано е, че именно при включване и изключване се прави най-голям разход на енергия.

Няма колебания на напрежението

При използването на инверторен климатик не се наблюдават колебания в напрежението. Това има много предимства, като например това, че не се подлага електрозахранването на допълнително натоварване.

Освен това, уредът е подложен на по-малък риск от повреда, което увеличава вероятността да ви служи много дълго време, без да ви създава каквито и да било проблеми.

Поддържа постоянна стайна температура

Инверторните климатици имат това предимство, че поддържат много стабилна стайната температура. При тях колебанията са значително по-малки, отколкото при конвенционалните климатици.

Уредът разполага с интелигентни датчици, които са много чувствителни към промените в температурата и по този начин предусещат посоката, в която се движи температурата на въздуха.

Така се предотвратяват прекомерно охлаждане или затопляне, които са нежелани от ползвателя на уреда. Освен това, уредът е еднакво ефективен както при охлаждане, така и при използване за отопление.

Единственото, което трябва да направите, е да проверите дали климатика, който сте си набелязали, подхожда като мощност на помещението, за което смятате да го закупите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки