И "Обеля" се вдига срещу презастрояването на квартала

OFFNews 28 ноември 2016 в 11:05 4961 4

Искат да застрояват свободните междублокови пространства в жк. "Обеля" 2, алармираха граждани на столичния квартал.

Според тях след съпротивата на жителите на "Младост" в защита на зелените площи, сега е дошъл ред сценарият да бъде повторен и в "Обеля". 

Хора от квартала споделят в социалните мрежи съобщение за общественото обсъждане, което е насрочено за 18.30ч. в сряда в салона на 140-то СОУ и линк към проекта за преустройство на квартала. Картата е осеяна с многобройни терени, предвидени за застрояване.

"Заповядайте да се информирате и да си зададете въпросите относно бъдещето на квартала. Някои от нещата, които ме вълнуват мен са: Защо е необходимо да се презастроява квартала при положение, че има толкова много пустеещи площи покрай него. Какво ще е предназначението на тези нови сгради - какви хора ще се заселват в тях. Ще има ли достатъчно парко места тъй като и в момента са недостатъчни. Ще бъде ли изпълнена часта от проекта със зелените площи, детските площадки, велоалеи, допълнителни паркинги или ще бъде изпълнена само часта със допълнителните жилищни сгради. Никъде не става въпрос за спортни игрища. В другите квартали има всякакъв вид общински игрища - тенискортове, футболни, баскетболни, волейболни и др. със свободен достъп. Та в 140-то СОУ двора със спортните игрища е неизползваем от години", пише във фейсбук Божидар Велев от "Обеля".

Призивът му към съкварталците му е да не бъдат безучастни.

"Вероятно много ще разберат постфактум за намеренията на общината. Аз разбрах днес и това е което мога да направя - да се опитам да информирам максимален брой хора. Опитайте се и вие да информирате максимално много хора. Нека покажем, че ни пука!", пише още Велев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

28.11 2016 в 12:07

Проблема на София е че е твърде близко до Северозапада.
Реално, качествените хора са в Южна България, особено и най-вече в Пловдив.
Хората от Южна България не се натискат особено силно да идват в София.

Натискат се най-кофтито хора: Враца,Монтана,Лом и прочее селяци.

Затва София селянее...